Categorii
Turism

Palatul Versailles

Palatul Versailles este cel mai renumit palat din Franta si poate totodata unul dintre cele mai reunite monumente din lume. A fost o simpla vila creata special pentrui Louis al XIII-lea si servea ca resedinta atunci cand mergea la vanatoare, la cererea fiului sau, aceasta vila a fost extinsa si a fost transformata in palat, care avea sa ramana si palatul regal si al guvernului. In interiorul palatului cu siguranta cele mai mari atractii le reprezinta „Sala Oglinzilor”, Opera regala, Muzeul de Istorie a Frantei si Capela, restu ce pot incanta ar fi decoratiunile.
Palatul de Versailles

Prin secolul al 16-lea palatului Versailles i-au mai fost adaugate inca doua constructii si anume: Petit Trianon si Hameau de Reine. Palatul Versailles reprezinta simbolul monarhiei adoptat de Ludovic al 14-lea. Din 1837 palatul a devenit primul muzei de istorie al Frantei.

Gradina Palatului Versailles poate ramane cea mai frumoasa atractie pe langa structura si arhitectura minunata a palatului, ea este uimitor de mare. In stanga si dreapta gradinii din spatele palatului, se pot observa doua mici fantani arteziene de dimensiuni marisoare, asa cum se poate vedea si la Taj Mahal. De asemenea in spatele palatului, in gradina cea mare exista un canal navigabil unde va puteti plimba cu barca.
Palatul Versailles

In palat se pot observa numeroase obiecte de arta, tapiterii, mobilier vechi clasic, arme, plus alte elemente de arhitectura a vremii. Palatul poate fi vizitat in orice zi a saptamanii in afara de lunea. Programul de vizitate este intre: 09:00 si 17:30.
Versailles

Puteti sa luati masa chiar la palat, fie la Le petite Venise fie la Grand Cafe d’Orlean, oricum este extraordinar de scump si doar cei ce isi permit se pot rasfata. O plimbare cu o bicicleta inchiriata este deajuns sau plimbarea cu barca pe canalul despre care va vorbeam mai sus.

Cat costa biletul de intrare la Palatul Versailles?

Pretul variaza in functie de ce doresti sa vizitezi si cat de mult timp doresti sa vizitezi zona. aa
Cel mai scump bilet este de 18 euro (25 daca sunteti insotit de ghid) si aveti ocazia sa vizitati cat timp doriti aproape toate proprietatile, in interior mai platiti pentru a inchiria bicicleta sau pentru a va plimba cu barca pe canal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *