Propun sa facem un tur al obiectivelor turistice din Roma. Cu siguranta vom merge la pas, sau cu autobuzul. De fel obisnuiesc sa scriu si sa detaliez in zeci de poze, asta vom face si de aceasta data si sper sa tineti pasul si sa nu va rataciti prin minunata Roma.

Colosseumul

Vom incepe cu Colosseumul, care se afla in centrul Romei. Presupun ca va este destul de usor sa ajungeti acolo pentru ca sunt zeci de indicatoare stradale, exista chiar si o strada Piazza del Colosseo, care duce pana la Colosseum.

intrarea la colosseum
Intrarea in Colosseum se face prin dreapta structurii pe o alee. In jurul Colosseumului se afla o alee lata si mare formata din piatra cubica foarte veche.

Colosseumul este vestit pentru luptele cu Gladiatori de pe vremea Imperiului Roman. Filmul „Gladiatorul”, ce are 5 premii oscar fiind unul dintre principalii factori ce atrag turistii la Colosseum.
[nggallery id=13]

Fantana Trevi

Fantana Trevi, aflata un pic mai in nord fata de Colosseum, este una dintre cele mai frumoase atractii din Roma. A fost construita in secolul XV iar apa care curge vine din baile romane. Are o inaltime de 25 de metri si 19 metri in diametru, este arta baroca si este populara anilor 1600 – 1700. Strainii care o viziteaza se arata incantati.

Fantana este localizata pe strada Via de la Stamperia, o straduta ingusta, pavata cu piatra cubica, care nu permite accesul decat a doua autovehicule. In zona este si un bar care poarta numele fantanii: Bar gelateria Fontana di Trevi.
Strada della Stamperia
In zona sunt si buticuri de unde puteti cumpara unele suveniruri pentru a va aduce aminte de vizita la Roma.

Galerie foto Fantana Trevi:
[nggallery id=14]

Strada Appia

Strada Appia care merge din Roma pana in Brindisi este cea mai veche strada din Imperiul Roman. Construita inainte de Hristos, ea servea pentru comert si transportul de sclavi dar si pentru a usura drumul armatelor militare romane. Acum este monument istoric fiind pavata cu aceeasi piatra de acum 2300 de ani si inca mai este circulata de catre masini. Un tur pe Strada Appia din Roma este ca o plimbare printr-un parc frumos si plin de ruine de piatra.
Strada Appia

Basilica Sfantul Petru

Basilica Sfantul Petru din Roma este considerata centrul crestinismului. Fiind o biserica din secolul XVI, a fost construita de catre Imparatul Constantin, primul imparat crestin al Romei, a ordonat ca Biserica Sf. Petru sa fie construita pe dealul Vaticanului, aceasta locatie fiind aleasa simbolic pe locul in care Sfantul Petru ar fi fost ingropat in anul 64 dupa Hristos.
Basilica Sfantul Petru, Vatican
Se poate intra in Basilica in orice perioada a anului. Zilnic, este deschisa de la ora 7:00 pana la ora 19:00.

Forumul Roman

Fiind centrul Vietii din Roma imperiala, Forumul Roman avea nenumarate temple si bazilici ce triumfau cu fala. Astazi, doar o colectie dezordonata de ruine. Daca aveti imaginatia bogata puteti reobserva imperiul roman prizand viata in acel loc. Recent forum a fost „recladit” cu bazilici si temple.
Forumul Roman

Arcul lui Constantin

Imparatul Constantin pentru a celebra o victorie impotriva lui Maxentiu a dorit ridicarea unui Arc de Triumf, lucru care s-a intamplat in jurul anului 315 si are o inaltime de 21 de metri. Impresionant este ca structura se pastreaza si astazi sub aceeasi forma frumoasa si puternica.
Arcul lui Constantin
Ar fi fost scrieri precum ca Constantin ar fi fost de origine daca. Nimeni nu poate nega acest lucru sau afirma, cert este ca o parte din istoria romanilor este cusuta cu ata alba.

Castelul Sant Angelo

A fost ridicat initial pentru a fi mausoleu de catre imparatul Adrian in anul 128 dupa Hristos, ulterior a fost transformat in fortareata pentru a apara papa. Castelul a fost „legat” de Vatican in anul 1277 printr-un zid asa incat papa sa poata trece in castel pentru a fi aparat.
Castelul-SantAngelo-Roma

castelul-sant-angel-roma

Roma este un oras plin de monumente istorice si de atractii turistice. Imperiul Roman a lasat in urma sa nenumarate capodopere care pot fi considerate astazi ca fiind arta unica si pura. In partea a II-a a povestirilor despre obiectivele turistice din Roma va voi povesti despre atractiile turistice moderne ale Romei.

Pentru a vizita toate aceste zone avem nevoie de o masina foarte superba, si daca nu ne putem permite putem inchiria una de la rent a car fmnrent.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *