De la inceputul acestui an doresc sa-mi cumpar o masina din clasa compacta, dar nu eram chiar hotarat daca sa optez pentru un model al unei marci de volum sau pentru o marca premium, asta pana am intrat pe http://www.tiriacauto.ro/auto-noi/mercedes-benz-clasa-a-180-blueefficiency-automatic-10626243am vazut noul Mercedes-Benz A-Klasse.
Versiunea care mi s-a parut cea mai interesanta este A Klasse 180 Blue Efficiency Automatic.
Pe langa designul exterior cu adevarat deosebit, care face pe A-Klasse fara indoiala cea mai frumoasa masina din clasa compacta, si interiorul impresioneaza calitativ,iar bordul are un stil foarte modern, undegurile de aerisire inspirate din aeronautică sunt dominate de aluminiu. Levierul cutiei de viteze a fost mutat în spatele volanului, în stil american, exact ca pe S-Class sau ML. Poziţia la volan este bine gândită, oferă o vizibilitate bună asupra drumului, în timp ce scaunul este profilat, dar totuşi confortabil. Şi vizibilitatea spate este ok, oglinzile laterale de dimenisuni similare celor de pe mercedes benz clasa a -Class sunt comode, iar luneta are dimensiuni suficient de mari ca să vezi ce se face în spatele maşinii cu ajutorul oglinzii de pe parbriz.
Pe consola centrală am găsit comenzile sistemului audio, care în cazul nostru unui ford mondeo wagon era unul standard, trei guri de aerisire şi comenzile sistemului de climatizare.
În versiunea pe care am vazut-o eu, monitorul era unul standard  însă grafica şi rezoluţia lui sunt demne de o maşină din clasă premium.
Modelul de baza are un propulsor de 1.6 litri turbo  care produce 122 de cai putere, si un cuplu de 200nm, este de asemenea echipat cu sistem start/stop care reduce consumul de combustibil,care are o valoare medie de 5.8 litri la suta de kilometric parcursi.
Versiunea echipata cu transmisie automata cu 7 rapoarte usureaza foarte mult conducerea,atat in traficul urban cat si in cel extraurban.

 

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *