Categorii
General Inspiratie Interese

Noua locatie Apple

Apple a construit un adevarat imperiu si doreste sa construiasca un sediu nou care, spun unele voci, va arata ca o naveta spatiala. Acest nou sediu Apple incepe sa prinda contur, insa, cat de repede se poate construi un astfel de sediu pornind de la nimic? Locatia Apple va fi de forma unei navete spatiale, iar pe acoperisul sau se vor insira o serie de gradini unde angajatii vor putea sa se desfasoare.

La ultima sa aparitie oficiala, Steve Jobs a facut public planurile sale pentru noul sediul al marii companii Apple. Acesta declara, pe atunci, ca va semana foarte mult cu o naveta spatiala. Jobs a facut publice planurile pentru noul campus, care va fi organizat in forma de inel, va avea patru etaje si se va intinde pe o suprafata de 260,000 de metri patrati, fiind cu numai o treime mai mica decat celebra cladire a Pentagonului. Una din dorintele fondatorului Apple, a fost de a planta o multime de copaci pe o suprafata unde astazi este o parcare. Jobs a declarat ca „Avem o sansa sa construim cea mai buna cladire de birouri din lume. Cred ca studentii la arhitectura vor veni aici ca sa-i vada intinderea si maiestria.”

Cu toate ca Steve Jobs a murit la numai patru luni dupa ce a prezentat planul sau, acesta nu s-a ruinat. Fondatorul Apple a sustinut ca acesta va fi un proiect foarte costisitor- „nu va exista nicio bucata de sticla dreapta in cladire. Acest lucru nu va fi cea mai ieftina varianta”- unde urmeaza ca drumurile de acces si parcarile sa fie ascunse in subteran, iar la suprafata vor fi plantati aproximativ 6000 de copaci. De asemenea, se va construi o cantina pentru cei 3000 de angajati dar si cateva cafenele.

Steve Jobs a decedat pe data de 5 octombrie 2011, dupa o lupta indelungata cu un cancer pancreatic. Decesul sau a avut loc la numai o zi de la lansarea noului model de iPhone. El a fost considerat o legenda a domeniului IT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *