Se spune ca din munca nu a murit nimeni insa in spirit de gluma nici bine nu e. Pentru ca inevitabil munca de zi cu zi aduce o rutina de care nu ne putem desprinde, pentru ca la un moment dat organismul incepe sa resimta aceste efecte exista anumite tipuri de job-uri care te predispun la ingrasare.

Daca vei lucra toata ziua la birou, stand pe scaun este clar ca din lipsa de miscare ajungi sa te ingrasi. Insa nu este singurul caz. Intr-un top al job-urilor care ajung sa te ingrase la propriu se numara:

  • Sofer de camion. Aceasta meserie implica aceeasi poveste de a sta pe scaun si aduce un risc de  38,6% de ingrasare rapida in scurt timp.
  • Serviciul de paza este si el pe aceeasi lungime de unda, cu 33,3%. Sa ne gandim ca astfel de persoane mai mult stau si prezenta lor este cea impunatoare insa nu fac mare efort in timpul serviciului.
  • Mecanici sau in orice caz cei care lucreaza in domeniul reparatiilor. Cu 28,9% risc de ingrasare si aici munca este mai mult statica si activa doar pentru maini.
  •  Daca se lucreaza in medii precum cel de administratie procentul este usor mai mic, de 27,9%, iar cand vine vorba de tehnicieni 26,6%.

Alte cazuri arata ca in management predispozitia de ingrasare inseamna 25,1%, la invatamant de 21,8%,  avocati sau judecatori 21,7%. Pe principiul cum s-o dai sa fie bine parca orice meserie implica la un moment dat aceeasi problema. Caci stai mai mult pe scaun, pentru ca oboseala din cauza oboselii ce se resimte in fiecare zi din cauza job-ului orele de sport nu mai exista sau devin un chin de a planifica ca si timp insa si ca nivel de energie pentru a face totul. Doar sa fii antrenor de sport poate fi o salvare din acest punct de vedere.

De Parker

Un comentariu la „Munca si predispozitia de ingrasare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *