Traim inconjurati de lucruri care ne usureaza viata zi de zi. Tehnologia a ajuns la un nivel atat de inalt incat merita criticata. Asteptarile noastre ca oameni sunt uneori prea mari si visam la o evolutie absoluta. O evolutie care sa fie prezenta in fiecare individ. O evolutie care sa fie manifestata doar prin bun-simt, respect, onoare si multa bunastare.

Toate aceste lucruri, evolutie, performanta, tehologie, au fost indoctrinate in noi ca niste prosti. Nu mai poti merge linistit in autobuz daca cineva nu iti da locul. Esti frustrat si povestesti apoi ca cineva din secolul 21 nu ti-a dat locul in autobuz. Esti nervos daca esti tratat cu inferioritate la un magazin. Toate aceste lucruri sunt indoctrinate in noi si ne credem mai superiori decat trebuie.

Secolul 21 nu face decat sa ne transforme in niste oameni rai, ratati si mult prea frustrati. Ne suparam daca cineva ne face o gluma proasta. Ne suparam pe lege, pe stat, injuram orice nu ne convine. Avem principii si credem ca totul ni se cuvine din senin. Avem drepturi! Avem nevoie de respect! Credem ca oferim ceea ce e mai bun, dar nu, suntem niste ratati care credem ca am evoluat atat de mult incat totul trebuie sa fie perfect in jurul nostru. Credem ca trebuie sa fim tratati cu zambete in metrou, credem ca trebuie sa fim respectati la o casa de bilete si credem ca daca cineva miroase urat in autobuz, inseamna ca nu se spala, nu gandim niciodata ca acel cineva nu ar avea acces la apa, sau are o boala.

Vrem performanta in orice. Corporalistii ne-au invatat sa fim profesionisti, sa nu mai facem gafe. Muncile pe care le prestam doresc din ce in ce mai mult profesionalism. Vom fi oameni robotizati, instruiti pentru a fi tinte precise, minti precise.

Daca am fi trait in Roma Antica in anii 200 nu am mai fi avut pretentii, ne-am fi conformat legilor, nu am mai fi avut drepturi prea multe, nu am mai fi fost frustrati daca cineva ne taia parul cu piatra ascutita si nu mai eram nervosi daca la intrarea in Colosseum cineva ne trata fara respect. Sigur, sociologii vor spune ca am evoluat si traim in secolul 21, dar in secolul 2 au trait tot oameni ca noi, tot oameni ce s-au adaptat vremii.

In perioada celor 2 razboaie, au existat oameni care au fost luati de acasa si dusi la razboi fara voia lor. Nu au mai avut drepturi, nu au mai avut principii, nu au mai avut viitor. Multi au murit pe front pentru nimic?! Pentru voi? Poate..

Muncitorii din intreaga istorie a lumii au muncit de multe ori pentru nimic, dar au facut-o cu putere si dorinta. Nu s-au plans niciodata ca iau salariul minim pe economie si nici ca statul ii fura. Pur si simplu au facut-o. Nu au mai avut drepturi, nu au mai intrat pe Facebook sa spuna ca seful ii trateaza cu dispret si este un criminal.

Credeti ca nu aveti timp? Timpul il pierdeti stand si barfind cat de urat este in tramvai, cat de mizerabile sunt strazile din jurul vostru, cat de urata vi se pare lumea si cat de negru e peisajul. Timpul il irositi stand si facand chestii inutile care vi se par interesante. Sunteti cu adevarat FRUSTRATI! Asta este boala secolului 21. Frustrarea. O boala care va muri odata cu toate aceste doctrine si principii proaste.

Internetul si Media nu face decat sa va consolideze ideea „Se poate si mai bine”, sigur, intotdeauna se poate, dar daca pe moment doar atat se poate, e bine si atat. Televizorul nu doar ca manipuleaza omul si il inchide in sine. Ii creeaza depresii, FRUSTRARI, sentimente negative fata de cei care au, sentimente negative fata de cei ce pot.

Oamenii secolului 21 nu sunt niste luptatori. Luptatori au fost cei care au luptat cu adevarat, undeva, oriunde. Oamenii secolului 21 nu sunt chiar marionete, sunt oameni fara capacitati psihologice si parapshilogice dezvoltate. Psihologia clasica invatata de catre oamenii secolului 21 este simpla si proasta: motivatie + optimism. Aceste doua cuvinte nu inseamna nimic si nu vor spune nimic, pentru ca nimeni nu le poate pune in practica, vor fi doar doua cuvinte care nu vor reprezenta nimic.

Imaginati-va marii oameni ai istoriei cat de puternici ar fi fost intr-o lume ca aceasta?! Nu ar fi fost, pentru ca nu ar fi fost lasati. Nu ar fi fost pentru ca nu ar fi avut cum. Ar fi existat principii, legi, doctrine, idei impartite, subiectivism, FRUSTRARE.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *