chrome versus firefoxMereu am vrut sa fac un duel intre aceste doua browsere. Mie imi plac ambele, si cu bune si cu rele, ma bucur mai degraba ca au fost inventate pentru ca Internet Explorer e complet anti web 2.0 si totodata anti CSS3. Nici macar transparent background nu ia IE la imagini, va dati seama ce meserie e.

Din start arucam Internet Explorer, orice versiune, in ghena cu gunoi. Ala nu e browser, e doar un programel/aplicatie care iti permite sa intri sa descarci un browser mai bun precum Firefox sau Chrome.

Firefox cat de bun ar fi el, consuma foarte mult ram. Deobicei la 4-5 taburi deschise cu un youtube si cate site-uri obisnuite consuma in jur de 200-300 mb. Nu pare atat de mult, dar sa nu uitam ca nu toti au 2-3 GB de ram. Majoritatea utilizatorilor au in jur de 512 mb sau 1 gb. De asemenea, daca uiti sa mai inchizi Firefox deobicei o sa dubleze consumul de ram. Deobicei Firefox mai deschide o aplicatie, plugin-container.exe, care mai consuma si aia vreo 70 mb ram.

Chrome e total opusul Facebook. E creat pentru a nu crea stare de nervi cu chestii gen „Not Responding” sau „End Now”, e facut special pentru a consuma putin ram. Deobicei la 5-6 taburi deschise consuma in jur de 70 mb ram, cam cat consuma doar pluginul lui Firefox. Deci un mare plus pentru Chrome.

Firefox are si cateva atuuri in fata G. Chrome. Are mult mai multe pluginuri, addon-uri in prostie. Eu cum ma ocup de web am nevoie de Alexa & PR box in dreapta jos, Chrome nu prea le poate oferi, insa Firefox are mii de pluginuri. Asta il face mai practi pe domnul browser cu vulpe.

Firefox permite adaugarea de semne de carte. Nu stiu sigur daca Chrome permite, dar cred ca e foarte posibil sa mearga. Dar nu sunt setate ca default si asta e inca un minus pentru Chrome.

Cand se foloseste Chrome si cand Firefox?

Chrome se foloseste la tehnoredactare, cand stii ca ai multe pagini de deschis si de scris. Permite scrisul rapid si nu se blocheaza dupa ce depasesti 500 cuvinte intr-un box wordpress/blogger/altul.

Chrome mai poate fi folosit pe Youtube, la vizionarea de filme si tv-uri online, se misca foarte bine si rapid.

Firefox se foloseste cand navighezi si ai nevoie de addonuri, in special Block-ul de reclame (daca intri pe GSP sau site-urile de media si nu vrei sa te enervezi), PR & Alexa bar, semnele de carte.
Nu pot edita php in Chrome, asa ca folosesc Firefox.

Eu am ales Google Chrome pentru navigatie, si Firefox pentru alte chestii minore.

De Parker

Un comentariu la „Mozilla Firefox versus Google Chrome”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *