Stateam si ma gandeam la o diferenta intre motorul de cautare google si cei de la yahoo. Observ ca multe vizite pe site-ul meu vin atat de pe google, cat si pe yahoo, bing si asa mai departe. Deci, nu doar google este cel mai tare si daca o luam asa cei de la yahoo au un pagerank  in google, mult mai mare decat cei de la google, lucru pe care nu il inteleg, mai ales ca isi fac o reclama negativa fata de cei de la yahoo.

Eu am avut promovat site-ul la un moment dat in motorul Yahoo si pot spune ca am fost multumit de cate vizite imi veneau, pentru ca pe google nici macar nu ma accesa si indexa atat de rapid cum se intampla cu yahoo. Ca si o caracteristica specifica la yahoo, este yahoo mail care este cel mai accesat, fiind implementat si yahoo messenger, ceea ce arata cat este de cautat. Eu ii dau nota 9 la cei de la yahoo, totusi siguranta mai mare o au cei de la google, mai ales ca au verificarea aia cu telefon, lucru care il intalnim acum si la cei de la yahoo. De cand eram mic nu lucram cu yahoo ci cu cei de la google, de cand ma stiu mi-am promovat site-urile in google, niciodata in yahoo, o singura data am primit foarte multe vizite de la yahoo, dar niciodata nu l-am promovat in yahoo.

Cand vorbim despre cei de la google, pe mine unul ma lasa rece. Au zapacit toate site-urile, nici nu stiu ce au vrut sa arate cu asta, urmaream si eu mai multe site-uri care erau promovate pe google, acum vad ca majoritatea site-urilor bune au fost penalizate, iar cei de la coada sa ii zic asa, au fost promovati in primele cautari.

Ce sa mai intelegem noi ca  webmasteri cand se fac atat de multe update-uri de nimic ? Multi prieteni de-ai mei s-au confruntat cu aceasta problema, dar nimeni nu stie exact ce sa faca. Efectiv te trezesti maine dimineata cu gandul sa mai postezi pe site, si observi ca din 10000 de vizite, numai 1000-2000 mai are site-ul tau. Atunci chiar ca innebunesti, si nu prea ai ce sa ii faci, pentru ca atunci te condamni pe tine, sau pe webdesign-ul tau care se ocupa de asta.

Aveti foarte mare grija cand va promovati un blog sau site, pentru ca riscati sa ajungeti maine dimineata sa spuneti ca site-ul vostru a murit si ca nu mai aveti ce sa ii faceti. Cateodata insa site-urile sunt ca un om, in momentul cand scad sunt ca atunci cand intra in coma, si sta la aparate si cativa ani, si dupa cativa ani probabil, luni sau saptamani el isi revine, la fel si vizitele tale pe site.

Promovarea in google nu este foarte complicata, dar astia de la google, nici nu stie ce sa mai faca. Sunt probleme peste tot, si mereu ei incearca sa le faca si mai rau in loc sa ne ajute pe noi.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *