Pleaca din Viseul de Sus catre inima padurii, o cale ferata veche, dar functionala. Cateva trenulete ce au locomotiva cu aburi, vechi de cativa zeci de ani, poate chiar sunte, inca mai sunt utilizate in Viseul de Sus. Cel mai des sunt folosite pentru a transporta lemne din padure catre Viseu, insa, de ceva vreme tot s-au obisnuit cu oamenii, in general turisti, ce vor sa vada minunatiile Viseului. Locomotivele sunt legate la vagoane fara geamuri, amenajate frumos, pentru ca turistii sa vada imprejurimile nestanjeniti. Trenul merge pe o distanta de circa 20km, timp in care ai timp sa admiri toate minunatiile naturii.
Mocanita Maramureseana

Plecand din Viseul de Sus si mergand 20 kilometri, ajungem la statia finala, numita Plesu. Aici trenul face un popas de circa o ora, maxim 2, timp in care ai timp sa te delectezi cu gratarele si bauturile ce iti sunt servite contra-cost desigur, de catre angajatii trenului.

Popasul are loc intr-un loc amenajat, nu chiar special, dar in zona se gaseste un cos de gunoi unde se poate arunca mizeria si cateva banci.
Mocanita Maramureseana 2

Pretul unui bilet este de 50 lei / persoana, pret in care ai inclus cateva bonuri valorice cu care vei putea servi mici cofeturi gen: o gogoasa, un suc, o cafea, un paharel de ceai.

Mocanita deraiaza des, minim o data pe traseu, nu e caz de agitatie mare, nici macar nu simti cand deraiaza, iti vei da seama dupa agitatia mecanicilor ce se vor stradui sa o puna inapoi pe sine.
Mocanita

Sfaturi daca mergeti cu Mocanita:
1. Este posibil sa existe intarzieri la intoarcere. Deobicei se intoarce la ora stabilita, insa poate dura si cateva ore in plus intoarcerea daca trenul va deraia.
2. E recomandat sa stati mai in spate, spre ultimele vagoane deoarece fumul ce vine de la locomotiva este foarte inecacios.
3. E bine sa faceti rezervare telefonica si sa fiti acolo la ora stabilita pentru ca riscati sa pierdeti trenul.
4. Daca va aflati pe traseul Mocanitei si stiti ca trebuie sa vina trenul, nu va faceti griji, mecanicul ia pe oricine de pe traseu.
Mocanita 2

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *