Suntem atat de ancorati in lumea puternic tehnologizata, suntem setati pe ideea de a detine un nou element electronic sau electrocasnic. Acum este la moda a cauta huse iphone 6 pentru mandria de telefon. Cine stie ce se va intampla in viitor. Poate ca nu este de mirare faptul ca am ajuns sa credem si sa dezvoltam tot soiul de mituri despre asta.

Formatarea bateriei

In varianta actuala nu mai ai nevoie de formatare pentru ca telefoanele sunt atat de performante incat sa nu fie o problema din acest punct de vedere. Deci nu te preocupa daca nu ai pus telefonul direct la incarcat dupa achizitie.

Un telefon poate duce la infertilitate?

Se crede ca radiatiile emise de astfel de dispozitive pot duce in cele din urma la infertilitate. De fapt nu exista dovada in acest sens astfel ca nu se poate contoriza ca fiind o chestiune adevarata.

Telefonul nu trebuie folosit in avion

Pot telefoanele mobile sa determine prabusirea unei aeronave? Se crede ca interferentele de acest gen pot avea o influenta. Cu toate acestea NASA a definitivat studii prin care nu se confirma cum ca acest lucru este adevarat.

Lasi sau nu telefonul sa se descarce in totalitate?

Se crede ca mai putin de 10% nu trebuie sa lasi telefonul sa se descarce. In plus, nici sa il incarci 100% nu este tocmai indicat. Si pentru a evita accelerarea acestor procese, firesti de altfel, se recomanda, printre altele, sa inchizi telefonul in zone fara semnal si sa inchizi conexiunile acolo unde nu sunt sanse sa dai de asa ceva.

Folosesti telefonul in timp ce se incarca?

Exista si din acest punct de vedere un mit. Unii cred ca a folosi un telefon mobil in timp ce acesta se incarca reprezinta un motiv in plus de a avea risc pentru a te electrocuta sau pentru a avea risc de explozie. Spre exemplu vei observa ca telefonul este mai fierbinte ca oricand. Cu toate acestea este exagerat sa crezi ca ar putea sa se intample asa ceva. Cazul unei chinezoaice, situatie din 2013, face ca un astfel de mit sa se propage.

Miturile despre telefoane de orice fel apar si ca urmare a unui interes major fata de astfel de gadget-uri. Conteaza insa mai presus de orice sa fim responsabili si mai cu seama bine informati despre asta, tocmai pentru a nu crede ca tot ce zboara se mananca.

 

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *