Pe principiul nu tot ce zboara se mananca nu poti crede tot ce se spune despre cafea doar pentru ca asta spun unii. Am perpetuat ideea ca o cafea este cea care te tine treaz chiar si o noapte intreaga; inca credem ca aceasta nu are de ce sa faca parte din meniul zilei. De fapt tine mai mult de alegeri bine facute. Si este timpul sa afli mai multe despre ce inseamna sa bei o cafea buna.

Cafeaua solubila vs. cafeaua macinata

Ai avea tendinta sa spui ca este adevarat si parca si simti aroma mai intensa a cafelei solubile. Un mit fals cu un gram de adevar. Ce-i drept cafeaua solubila trece prin procesul de inghet pentru a i se conserva aroma si taria. Dar totul este echilibrat in cele din urma astfel ca o astfel de cafea va avea ca si continut de cafeina unul mai mic decat in cazul cafelei macinate. Procentul ar fi de 85 fata de 60 in cazul cafelei solubile.

Cafeaua si somnul

Sunt multi cei care cred ca o cafea ii va priva de somn. Sunt la fel de multi cei care considera ca nu au nevoie de un energizant de acest gen pentru a putea face fata unei zile de munca. De fapt gresesti din nou. Cafeaua nu are de ce sa influenteze somnul mai cu seama daca se bea la ora potrivita. Este atat de rapida incat in 20 de minute isi face deja efectul complet asupra organismului. Desigur, daca vei servi cafea foarte tarziu in noapte nu te poti astepta sa nu mai poti dormi.

Cu toate acestea cafeaua este cea care aduce beneficii organismului si se indica in cantitati moderate pentru toata lumea. Un bun detoxifiant in primul rand de care ar trebui sa ne bucuram. S-a si constatat ca aceasta bautura iti poate prelungi viata.

 

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *