Fiecare in parte are modalitatea sa de a tria lucrurile. Asa se face ca unii tind sa creada orice aud, in timp ce altii au o baza de informatii de cultura generala poate care sa ii ajute sa faca distinctia intre mit si realitate. Pana una alta se pare ca nu contenim sa adunam mituri, fapt confirmat de orice medic – chiar si Doctor Firuti spune asta, desi este din domeniul homeopatiei. Iata cateva dintre cele mai comune mituri:

  • Sa bem 8 pahare de apa pe zi. De fapt nu este musai sa faci asta pentru ca totul se raporteaza la modul de adaptare pentru fiecare persoana in parte. E in functie de ce activitati fizice faci si nu numai.
  • Se crede ca si dupa moarte parul continua sa creasca, la fel si unghiile. De fapt explicatia este alta si se refera la faptul ca pielea si tesuturile se descompun, permitand ca firul de par sau unghia sa fie mai vizibile, parca chiar si mai lungi.
  • Cititul pe timp de noapte afecteaza vederea. Se pare ca tot fals este si acest mit. Lumina mai putin intensa, de fapt cea nepotrivita este cea care „provoaca” ochii sa se concentreze mai mult, sa se oboseasca mai mult. Asadar, tinand cont de asta pe termen lung sunt sanse ca ochii sa fie afectati si nu prea. Cert este ca o data ce incetezi sa mai faci asta ochii nu mai sunt nici uscati si nici nu mai ai aceeasi senzatie de mancarime si de intepatura.
  • Racesti daca stai in preajma celor care sunt bolnavi. Intr-o mica mare masura. Nu este exclus ca un virus sa se raspandeasca destul de usor chiar si prin aer. Insa conteaza si sa iti creezi un mediu propice astfel ca aerisirea este musai. La acelasi capitol de raceala nu da iama in antibiotice pentru ca acestea nu sunt in masura sa te faca sanatos.

Exista numeroase mituri cu si despre sanatate. Acestea se raspandesc atat de usor incat ai spune ca este telefonul fara fir. Mai rau este insa cand totul se distorsioneaza si se ajunge in punctul in care de la o informatie banala se creeaza o intreaga poveste. Nu condamna nimeni modul fiecaruia de a se feri de boli sau de a se trata insa in primul rand din respect pentru starea ta de bine si pentru corpul tau tine seama de nevoia de a nu crede chiar orice.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *