Din excel de zel ca trebuie sa mananci mult si bine ajungi sa capeti ceva forme si sa nu iti dai seama de fapt unde gresesti. Asta vine din miturile cu care ne obisnuiesc parintii. Fie ca trebuie sa mananci mult, mai des vei fi surprinsa sa afli cate mituri exista.

  1. Mananca tot din farfurie. Dar nu ne mai gandim ca acea portie ar putea fi prea mare pentru noi. Cu gandul ca nu mancam cat trebuie la masa ceea ce ne face sa simtim foame in scurt timp ne fortam sa terminam portia ce se pune la masa. Poate ca la restaurant se tine cont de portii insa acasa vei fi oricum tentat sa pui mai mult. Sau uneori vei fi debusolat de tipul de vesela sa pui mai mult.
  2. Sportul dupa masa iti provoaca crampe. Este partial adevarat ca atunci cand nu lasi stomacul sa se odihneasca provoci stari mai putin placute. Insa nici asta nu trebuie sa fie o scuza de a nu mai face sport. Dupa cel putin 30 de minute dupa masa sportul este mereu binevenit si in plus te ajuta sa nu depozitezi grasimi, sa te mentii in forma si sa arzi caloriile extra pe care le consumi la masa.
  3. Graba de a manca. Pentru ca timpul nu ne ajunge mereu mancam pe fuga sau in timp ce facem altceva. Asta face ca digestia sa aiba de suferit si chiar sa ai si fluctuatii de greutate. Situatii destul de frecvente din acest punct de vedere graba este inamicul stomacului.
  4. Desertul. Ce-i drept este cel ce trebuie mancat cu moderatie insa adesea ajungem sa ne recompensam cu astfel de gustari. Deloc bine pentru ca asa ajungem sa acumulam kilograme si mai apoi sa ne plangem pentru asta.

Si pentru a corecta micile greseli de alimentatie sa ne gandim ca mancarea este necesara pentru a trai si nu traim pentru a manca.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *