Cel mai renumit oras de costa din America este cu siguranta Miami. Aici populatia nu este dezvoltata pe plan institutional, majoritatea celor ce locuiesc aici facand-o doar pentru ca au foarte multi bani si au vile de vacanta, fie pentru ca cei ce vin aici vin doar pentru a se relaxa si nu pentru mari distractii.

Miami chiar daca se afla in America, tentele pe care le are si stilul pe care il detine este cu siguranta importat din zona Caraibeana.

Orasul este dominat de cladiri impunatoare care de care mai inalte. Majoritatea sunt facute de arhitecti celebri, orice dezvoltator de hoteluri incercaned sa vina cu un nou stil in arhitectura de la an la an.
Miami noaptea

In Miami Nord, predomina stilul newyorkez in arhitectura, cu cat se merge spre sud, catre Miami Sud tot mai multe case de vacanta isi fac simtita prezenta si cladirile de peste 10 etaje incep sa dispara, e clar ca incepe zona caraibeana care nu vrea decat stil exotic si nu altceva. Luxul predomina in ambele parti, iar in partea de sud nu va lipsi niciodata spatiul verde, fiind amenajat estetic si ingrijit zilnic.

Miami Beach
Zona cea mai cunoscuta din Miami si cea mai vizitata cu siguranta este plaja supranumita „Miami Beach”. Aflata mai degraba dezlipita de marele Miami, in sud, inconjurata de ape, Miami Beach este zona in care vei intalni pe sosele numai boliduri spectaculoase, parcuri amenajate special pentru turisti si plaje cu nisip auriu si ape azurii si curate. Palmierii sunt nelipsiti in toata zona, nici in zona orasului, nici in zona plajei.
Miami Beach

Poza de mai sus este luata de pe [Panoramio.com] si nu face decat sa arate plaja din Miami editata un pic in Photoshop. Oricat ar incerca sa arate plaja cea curata, nisipul cel auriu si apa cea azurie tot nu vor putea trece peste realitate amatorii de fotografii. Apa din aceasta zona nu este tocmai cea mai curata. La peste 150 de metri de tarm sunt instalate cateva plase pentru a stopa pestii mari sa vina la mal sau algele, insa din cauza acestora apa albastra a oceanului nu mai poate ajunge pana aproape de tarm in forma sa curata si naturala. In cazul acesta apa trece printre aceste adunaturi de alge aflate la 150 metri si apa ajunge un pic mai inchisa la culoare, de un albastru inchis si cateodata negru.

Plaja Miami

Mai exact, ca in poza de mai sus arata apa din Miami Beach, un pic albastra, ca la Marea Neagra.

Aflata mai in ocean, Insula Bahamas nu se bucura de mai multi turisti decat Miami. Chiar daca este o zona frumoasa, Bahamas este zona preferata doar de oamenii cu bani ce vor sa fie retrasi de celelalte grupuri. Aici bate vantul 20 de ore din 24 din cauza curentilor oceanici. De remarcat faptul ca, chiar daca Bahamas nu se bucura de foarte multi turisti, insula New Providence aflata in acelasi arhipelag reprezinta o atractie mult mai mare.
New Providence, Bahamas

Aici se practica surf in special pentru ca se formeaza valuri si pana la 12 metri in timpul zilei cand bate vantul.

De Parker

Un comentariu la „Miami, stil american cu stil caraibean”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *