Din nevoia de a reduce din valoarea facturii energiei electrice ai nevoie de o oarecare forma de educatie. Ai nevoie de sfaturi pentru a sti unde gresesti si ce anume trebuie sa faci pentru a reduce din valorile actuale. Sa tinem cont ca aceasta masura ajuta si mediul inconjurator ai toate motivele sa fii interesat de asa ceva.

Iata un top al sfaturilor pentru fiecare consumator:

  1. Chiar si inchise aparatele electrocasnice inca vor consuma curent. Desi de o valoare mica conteaza si acesta asa ca daca nu sunt folosite ideal ar fi sa se inchida de la sursa, chiar scoase din priza. Asta conteaza atat pentru clasicele electrocasnice cat si pentru gadget-urile care se uita la incarcat mai mult decat ar trebui.
  2. Inlocuieste becurile din casa si sursele de lumina. Opteaza pentru lampi cu leduri ieftine de la Greentek in defavoarea celor simple. Tehnologia led a ajuns la un nivel inalt asa ca in varianta moderna avem becuri care sa consume mai putin curent insa sa ofere lumina de calitate, nu prea puternica si deranjanta insa optima. In plus, led-urile au o durata de viata mai lunga si nu emana caldura, asta printre altele caci avantajele acestora sunt cu mult mai multe. Consumul oricum este dovedit a fi unul mai mic fata de clasicele becuri.
  3. Folositi surse de lumina cu senzor. Acestea pot fi ideale pentru exterior, zona de intrare acces in case, blocuri etc. In acest fel se reduce consumul de curent caci senzorul activeaza lumina numai cand se distinge o prezenta si becul nu functioneaza non stop.
  4. Verificati mereu sursele de lumina si nu le uitati aprinse fara rost.
  5. Din sirul de electrocasnice se pare ca un frigider este cel care iti poate consuma cu 30% mai mult daca nu este dezghetat la timp. Ai grija si de aceasta etapa sau achizitioneaza acele modele cu dezghetare automata.
  6. Schimba electrocasnicele daca acestea sunt mai vechi de 10 ani. Verifica sa fie cele de eticheta A care sa respecte standardele moderne si care sa consume mai putin datorita tehnologiei lor.
  7. Nu pozitiona frigiderul spre exemplu langa sursa de caldura. Un alt salt de temperaturi se face cand se dechide geamul si aerul conditionat functioneaza sau centrala. Acest lucru va face ca dispozitivele in cauza sa functioneze si mai mult si sa consume si mai mult pentru a pastra temperatura optima.
  8. Izoleaza casa, apartamentul de locuit pentru a nu consuma prea multa caldura, implicit curent cand vine vorba de calorifere electrice sau alte dispozitive de acest gen. Izolatia pastreaza mai bine caldura, cu pierderi mai mici.

Orice forma de a economisi este in primul rand in avantajul fiecarui consumator in parte. Si cand vom intelege acest lucru vom avea in egala masura si parte de facturi mai mici. Nu trebuie decat un mic efort in acest sens caci unele obiceiuri sunt si cele care iti fac consumul mai mare. Ce te costa sa fii atent la cel pui in priza sau sa scoti totul din priza cand nu este necesar in acel moment?

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *