Sunt oameni care reusesc sa gaseasca frumosul in tot ce inseamna lucruri vechi: mobila, case, haine, accesorii, aparate foto, biciclete, motociclete si chiar masini. Daca esti pasionat de antichitati si de lucruri demne de colectionat, cu siguranta te-ai imaginat de multe ori la volanul unei masini cu volan subtire in 3 spite si cu scaune fara tetiere. Ce poate fi mai emblematic pentru un colectionar decat sa mearga cu o masina unica pe sosea, o masina la fel ca cele care parcau in fata la Casa Capsa acum 40 de ani?
De cate ori nu ai auzit de la cunoscuti, vecini, parinti sau bunici ca ziceau: Hehehe, nu se mai fac lucruri ca alta data! Si este foarte adevarat! In ziua de azi, de fiecare data cand te urci intr-o masina noua, stii exact ce te asteapta. Problema masinilor noi este ca doar cele scumpe si foarte exclusiviste reusesc sa te surprinda. De exemplu, cand am testat BMW Seria 7, am ramas impresionat de faptul ca pilotul automat reuseste sa controleze singur masina, sa o faca sa franeze si sa accelereze dupa cum merge masina din fata mea. Insa vorbim de o masina care costa 120.000 de Euro, deci si pretul este surprinzator. Insa la o masina veche, absolut tot ce iti ofera este surprinzator. Stiai de exemplu, ca primele modele de Dacia 1300 aveau frana de mana sub bord? Si ca stropirea parbrizului cu lichid se facea prin intermediul unei pompe la picior? Sau ca volanul la modelele de Moskvitch mai scumpe era din os de animal? Si multe alte lucruri interesante, care te lasa cu gura cascata. Asa ceva, nu mai intalnesti la masinile din ziua de azi.
Asa cum unora dintre noi ne place sa ne murdarim, sa lucram cu propriile maini la masini si sa cumparam piese pe care sa la schimbam singuri, exista si soferi ce apreciaza atmosfera pe care o simt la bordul unei masini vechi. O masina veche are un miros aparte, putin de mucegai, putin de vinilin sau piele naturala, un amestec de benzina si umezeala, intr-un cuvant un „cocktail” special care iti trezeste pasionatul din tine.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *