In ultima perioada majoritatea marcilor de masini au incercat sa rupa piata cu diverse tehnologii care de care mai avansate. Poate ca ideea de masina care merge singura este de mult gandita si rasgandita, insa pentru a putea crea asa ceva ai nevoie de oameni cu imaginatie, de ingineri tehnici care sa gandeasca pana la ultimul detaliu si de multa inspiratie.

Google are toti inginerii de care are nevoie, zi de zi se lucreaza la noua masina ce va circula singura. Niciun sistem de date cat de complex ar fi nu va putea fi vreodata lasat de izbeliste pentru ca acesta intr-un final va face o greseala. Termenul de „masina care se conduce singura” este mai degraba un vis. Va fi o masina care va fi automatizata. Daca inceputul acestui stil de masina a inceput in momentul in care s-au creat primele masini cu cutie automata, acum se incearca introducerea unei masini care are senzori de viteza, senzori de parcare, multe altele. Mai degraba, intr-un cuvant, merge singura.

Ce stiu eu precis despre aceasta masina care merge semi-automat: Sistemul este bazat pe un model de Toyota Prius si are un viitor liber in fata. Daca acest proiect de masina va fi dus la bun sfarsit si va fi implementat pe strazi atunci va fi un adevarat castig pentru persoanele cu dizabilitati ce nu pot conduce o masina normala. Sa presupunem ca o persoana cu dizabilitati in vedere va dori sa conduca, cu o astfel de masina visul ii va deveni realitate. Principala intrebare pe care mi-o pun este: „va putea aceasta masina sa circule fara interventia omului, fara sa produca accidente sau blocari de trafic?”. Cred ca asta e o intrebare care si-o pune oricine.

Foarte probabil ca intrebarea de mai sus sa isi gaseasca raspuns abia cand va fi inaugurata si va fi utilizata pe strazi. Asta se va intampla in circa 20 de ani.

In Romania cele mai bune masini sunt cele produse de noi, dar multi dintre noi nu reusim sa gasim piese logan sau de piese auto toyota, la preturi avantajoase pentru toata lumea.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *