Se spune ca un mar pe zi tine medicul la distanta pentru ca este sanatate pura. Nu numai ca iti curata mai bine dintii insa ajuta intreg organismul. Surprinzator sau nu un simplu mar te poate ajuta in varii situatii mai mult decat crezi caci poate fi la fel de bine si ingredientul surpriza din bucatarie. Iata cateva aspecte mai putin cunoscute despre mar:

  • Actiunea unui mar langa o prajitura face posibila starea acesteia pufoasa. Nimic nu se compara cu o prajitura facuta in casa cand abia scoasa din cuptor este savuroasa si proaspata. Marul va pastra acest aspect si gust.
  • Etilena din mar poate sa coaca alte fructe. Asezate intr-o punga de hartie merele cu alte fructe vor actiona cat sa nu mai ai bananele verzi. Insa nu toate fructele cunosc un astfel de efect, excluzandu-se ananasul si portocalele.
  • Marul absoarbe sarea in exces. Astfel ca indiferent daca este vorba de o ciorba, supa sau sos cateva felii de mar ce se adauga la final si se dau in clocot vor redefini gustul initial.
  • Marul imbunatateste gustul unei fripturi. Asa cum vezi la marele restaurante sau in filme purcelusul cu mar in gura, dar se poate sa fie vorba si de friptura de pui, marul este cel care face gustul amplificat, o aroma aparte.
  • Tot marul este cel care iti salveaza si zaharul. Fie vorba de cel clasic, fie vorba de cel brun care mai mult se intareste intr-un mediu umed stii ca nu vei mai avea ce sa faci cu el. Ar insemna sa te joci de-a spartul cubului insa felii de zahar ce se aplica pe el si se lasa sa actioneze intr-o punga de hartie va face ca si marul si zaharul in egala masura sa devina numai bune de folosit intr-o reteta ulterioara.

Marul iti este salvare in varii cazuri, asta daca ii dai atentia cuvenita.

De Parker

Un comentariu la „Marul, salvarea ta fara sa stii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *