Categorii
Internet si media

Marketing afiliat de vara: cresc vanzarile, scad castigurile

marketing afiliatAsta e marketingul afiliat, ca iarna nu-i ca vara. In perioada in care romanii cumpara costume de baie, sosete si boxeri la 10 lei bucata e normal sa ai un castig din afiliere de circa 1 leu. In perioada in care e iarna, e ger, si romanul mai cumpara o geaca groasa de vreo 300 lei, e normal sa castigi si tu 30 de lei (in cazul de 10% comision).

In perioada Mai – August nu se mai cumpara cizme de piele si nici geci sau pantaloni grosi, care normal, sunt mai scump. In aceasta perioada se cumpara indeosebi costume de baie, tenesi si papuci, pantaloni scurti, sepci, tricouri si maieuri, fuste etc.

O pereche de papuci costa in medie intre 30 si 200 lei. Romanul e roman si nu se rasfata cu papuci din par de camila, asa ca desigur o sa cumpere papucii ce mai ieftini, sub 60 lei bucata. La vanzarea unei perechi de papuci de circa 60 lei, avem un comision de 6 lei.

Acum ca idee, o comanda medie este de circa 100 ron / persoana. Daca avem norocul sa avem comision de 10% putem spune ca este rentabil la un numar de peste 50 comenzi pe luna, dar daca comisionul este situat intre 5 si 10%, atunci trebuie sa fugim in Panama sa facem contrabanda, ca din afilieri sigur nu ne vom imbogati astfel.

Punand ban pe ban din fiecare comision iese o suma situata intre 500 ron si maximum 2000 ron pe luna (depinde cum ne-a fost norocul). De aici un sfert se duc pe hosting/domeniu/intretinere/promovare. Convenabil sa tii 5-10 site-uri dedicate afilierii in spate si sa le promovezi prin advertoriale / linkuri (cumparate)? Eu zic ca nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *