De ce visam? Aceasta este intrebarea la care oamenii de stiinta inca nu au reusit sa raspunda. Cu toate acestea, oamenii continua sa viseze, ramanand marcati de unele dintre aceste trairi. Cu toate ca neurocercetatorii inca nu au reusit sa raspunda la intrebarea „de ce apar visele?”, trebuie sa recunoastem ca acestea sunt de-a dreptul fascinante.

Curiozitati despre vise

Barbatii si femeile viseaza diferit- unii experti sustin ca barbatii si femeile nu viseaza la fel: barbatii viseaza despre barbati, in timp ce femeile viseaza in mod egal, atat barbati, cat si femei. De asemenea, barbatii au tendinta sa viseze aspecte violente cu alti barbati straini, in timp ce femeile viseaza, mai degraba, actiuni pasnice realizate in locuri familiare, cu persoane cunoscute. De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca femeile viseaza mai mult decat barbatii.

Cele mai comune sentimente dintr-un vis: asa cum te-ai fi asteptat, cel mai comun sentiment pe care il experimentam intr-un vis este cel al anxietatii. Emotiile negative sunt mai comune decat cele pozitive, atunci cand vine vorba de vise. Cosmarurile sunt mai comune in randul copiilor, in timp ce, adultii, incep sa viseze din ce in ce mai rar, urat. In plus, exista cazuri in care adultii au cosmaruri, din pricina unor evenimente traumatice cu care s-au confruntat.

Poti sa iti dai seama daca cineva viseaza daca privesti cu atentie ochii lor. Astfel, daca pupilele se misca sub pleoape, inseamna ca acestia viseaza. Insa, nu trebuie sa confunzi acest lucru cu REM- rapid eye movement; in timpul visului, toate miscarile corpului se opresc. Somnul REM reprezinta un stadiu de somn ceva mai complicat: de exemplu, daca un vis are loc in aceasta etapa, un om va fi paralizat pe termen scurt, acesta fiind momentul in care au loc majoritatea cosmarurilor.

Visele recurente sunt acele vise care au loc in mod repetitiv, fiind acele vise in care povestea se repeta in mai multe momente ale somnului. Oamenii de stiinta sustin ca 70% dintre femei si 65% dintre barbati experimenteaza astfel de vise.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *