Cine spune ca se cunoaste ar fi bine sa se mai gandeasca pentru ca organismul uman este de o complexitate aparte ce surprinde de fiecare data. Din sirul de curiozitati de fapt descoperim si aspecte oarecum ciudate. Iata un top in acest sens:

  • Stiai ca 20% din oxigenul din organism este consumat de creier? Desi este mic si reprezinta doar un total de 2% din corp acesta are nevoie de mult oxigen si de fapt este cel care isi asigura cea mai mare parte din oxigen fata de alte organe. Asa se explica faptul ca lipsa nivelului corespunzator de oxigen duce la dureri de cap si nu numai. Si oxigenrarea lui nu consta in lucruri dificile astfel ca prin simpla respiratie oferim creierului ceea ce avem nevoie.
  • Si ca tot vorbeam de creier acesta include intre 3 si 100o de terabytes.
  • Impulsurile nervoase circula de la creier spre organism si invers cu o viteza uimitoare. Se crede ca asta inseamna peste 200 de km/h. Cu alte cuvinte impulsurile nervoase, cele care de altfel ne ajuta sa reactionam corespunzator, sunt rapide fara doar si poate.
  • Intr-o nota comparativa creierul se pare ca are nevoie de tot atata energie cat un bec de 10 watti. In egala masura creierul produce o cantitate de energie ce ar putea aprinde un bec. Poate ca de aceea ce asociaza ideea si expresia de a se aprinde un bec deasupra capului cand avem o idee.
  • Contrar a ceea ce credem statul degeaba sau in repaus inseamna mai multa munca pentru creier decat atunci cand muncim, vorbim sau orice alta activitate facem pe timp de zi.
  • Nu ne amintim visele pentru ca ele dureaza de fapt cateva secunde si nu are cum sa ramana intiparit in minte. In plus se crede ca avand un IQ mai mare vom visa mai mult.

Cat despre rapiditatea cu care circula informatiile in creier aceasta poate fi diferita de la 0,5 m/s pana la 120.

De Parker

Un comentariu la „Lucruri ciudate despre corpul uman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *