Nu am nevoie de un loc de munca dar ma uit destul de des la ce mai bantuie pe diferite site-uri de recurtare. In general la cele din cadrul programarii si a IT-ului, rareori din cele generale. Sau de toate pentru ca un om informat va sti ce sa aleaga. Asta daca la un moment dat te trezeste nevoia de un job sa stii cu ce se mananca si care ar trebui sa fie pretentiile. Un anunt de recrutrare suna cam asa:

Cautam persoana distribuitoare de materiale publicitare sau produse. Persoana ideala trebuie sa fie: perseverenta, muncitoare, optimista, comunicativa. Studii necesare: fara studii, liceu, facultate.

Traducerea anuntului de recrutare: Cautam o persoana care sa bata din usa in usa care sa ne vanda produsele noastre de .. slabit, sa zicem. Aceasta persoana trebuie sa stie sa comunice asa incat cand o persoana ii spune:”M-am saturat de chinezariile voastre”, sa raspunda:”Sigur nu doriti sa va prezint toata oferta noastra?”.

Ce crede cel ce aplica la acest job ca va trebui sa faca? In general cand aude de publicitate are impresia ca intra intr-un mediu al publicitatii. Cand ajunge la sef si ii tranteste un maldar de pliante de circa 20 kg pe care trebuie sa le care in spinare si sa le imparta, optimismul lui se injumatateste. Cand stie ca va mai trebui sa le imparta in 5 cartiere din usa in usa, optimismul se transforma in pesimism.

Pana la urma ne complacem in situatii in care ne dorim. Ne meritam soarta cand asta inseamna sa ne rezumam la ceva mic. Ori nu avem nimic impotriva cu astfel de locuri de munca. Mai bine cari pliante decat sa spargi seminte in fata blocului si sa ceri bani de la parinti. Mai bine muncesti pe bani putini decat deloc, plangandu-ti de mila cat de greu este. Insa uitam sa tragem linii acolo unde trebuie. Si pentru un job, ce desigur este part time si sezonier caci nu iesi la pensie din a fi livrator de materiale publicitare, se cer prea multe si se ofera prea putine.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *