Ca in fiecare an, o marca de telefoane trebuie sa lanseze ceva nou. LG vine cu Optimus VU, o tableta de 5 inch si cu o rezolutie de 1024 x 768. Este curios faptul ca aceasta rezolutie ar incapea pe 5 inch, pentru ca un mini-laptop are 10 inch si abia incape un 1024 cu 768. Daca vor implementa aceasta rezolutie pe 5 inch ar insemna sa te uiti cu lupa la tableta, sau sa ai ochi de vultur cel putin.

Tableta Optimus VU este inca model hibrid si va fi prezentat la MWC 2012 (Mobile World Congress). Presedintele LG a declarat ca in acest smarthone au fost adaugate toate tehologiile vremii si ca va permite un transfer de date foarte rapid LTE (4G). Pretul va fi pe masura asteptarilor.

LG Optimus VU

Date tehnice LG Optimus VU

Are un procesor dual-core pe o frecventa de 1,5 GHz, memorie DDR2 de 1 GB si o memorie eMMC de 32 GB. Pot spune ca e chiar mai performant decat batranul meu PC.

Camera are o rezolutie de 8 MegaPixeli cu blit LED si autofocalizare. Camera frontala (pentru videoconferinta) e de 1,3 megapixeli, o oarecare evolutie de la camera de tip frontala VGA.

LG Optimus VU are instalat Androdi 2.3 Gingerbread ca sistem de operare. Smartphone-ul vine si cu o serie de aplicatii gata instalate, nu stiu inca despre ce e vorba dar cel mai probabil aplicatii pentru documente si prezentari gen Polaris Office.

LG Optimus VU 2

Congresul MWC 2012 va avea loc la Barcelona intre 27 februarie si 1 martie. Cel mai probabil telefonul va ajunge in magazinele din Romania undeva pe la jumatatea anului, prin mai-iunie.

Tableta LG-Optimus-Vu-4G

Ca si design nu prea e incantator. Avand o textura ce seamna mai degraba cu o piatra un pic slefuita. Presupun ca este facut din fibra carbonica, un pic casanta care s-ar face bucatele cand ar avea impact cu o zona tare, dar spel sa ma insel. Nici material neferos nu cred ca este, pentru ca ar fi mult prea greu. Urmeaza sa vedem.

Recomand pentru un telefon perfomant, de tipul Samsung,  o husa Samsung galaxy s4 i9505 sau o pentru tablete, o  husa pentru tableta de 7 inch pentru ca este foarte avantajos pretul.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *