Romanii au devenit celebri datorita scrierii lui Bram Stoker- Dracula, dar se pare ca, multi dintre acestia sunt deranjati de faptul ca sunt cunoscuti in lume din cauza acestei povesti. In fond, Romania are o cultura fantastica. Insa, Dracula nu este singurul lucru care defineste Romania, ci exista si alte locuri misterioase, dar si legende uimitoare, care pot inspira, cu usurinta si alte romane.

Biserica Neagra din Brasov

Este una din cele mai frumoase constructii gotice din Romania. Aceasta a fost avariata din cauza unui incendiu din secolul XVI, de unde a luat nastere si numele sau. Adevaratul mister al acestei constructii consta in partea din exterior a bisericii, unde se afla o statuie a unui baietel care se afla in pericol de a cade. Localnicii sustin ca baietelul a murit, dupa ce a fost trimis de catre muncitori sa verifice daca un zid este drept. Intristati de evenimentul trist in care baiatul a cazut si a murit, acestia au decis sa creeze o sculptura care sa reprezinte omagiul catre jertfa sa de a se ridica pe biserica. Exista si o alta poveste care sustine ca baiatul era un ucenic de specialitate uimitor si care a starnit gelozie in stapanul sau, asa ca acesta l-a impins pe baiat de pe acoperis. Muncitorii au hotarat sa ii ridice o statuie baiatului, astfel incat tanarul talent sa nu fie uitat niciodata.

Podul Minciunilor din Sibiu

Legenda spune ca, podul se poate rupe atunci cand cineva care se afla pe pod face o declaratie mincinoasa. Totusi, legenda variaza in functie de cel care o zice. Se spune ca vanzatorii care si-au inselat clientii au fost aruncati de pe pod, iar in acest fel, onestitatea a devenit o trasatura comuna in randul localnicilor.

Conacul Teleki din Ocna Mures

Conacul este, in prezent, o ruina si subiectul disputei dintre cativa descendenti care isi doreau vila. Intregul procees a durat destul de mult timp, ceea ce a determinat ca vila sa ajunga intr-o stare foarte avansata de degradare. Ca si rezultat, cei mai multi oameni pastreaza distanta fata de aceasta cladire, dar nu numai din motive de siguranta. Spre deosebire de alte legende, conacul Teleki si-a capatat povestea ciudata in timpul celui de-al doilea Raboi Mondial, cand localnicii sustineau ca exista o fantoma aici. Cum era de asteptat, Armata Rosie nu a fost impresionata de povesti iar unii soldati au intrat in conac pentru a savura vinul ascuns in pivnita. Dupa ce s-au bucurat de prea mult vin, acestia au inceput sa traga cu armele in butoaiele cu vin. Asadar, se spune ca soldatii s-au inecat in vin, fiind cea mai putin demna moarte dintr-un razboi. Localnicii insa, au dat vina pe fantoma, care se pare ca a ramas activa de atunci.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *