De cate ori ai spus ca te vei lasa de fumat de atat de multe ori te-ai reapucat. Sa fumezi inseamna nu numai o investitie cu ghilimelele de rigoare ci si un atac la sanatate. Dar nu poti sa vezi asta, nu poti sa fii de acord cu asta. Pur si simplu nu poti sa depasesti pragul de placere a ceea ce tigara iti aduce. Aparent desigur caci real nu aduce beneficii.

Cercetatorii au realizat un alt studiu ce scoate in evidenta inca o data care sunt efectele benefice nu ale fumatului ci ale hotararii de a te lasa. Inca de la inceput iti dai seama ca starea ta de sanatate sau pur si simplu starea de spirit este imbunatatita. Si mai concret un fost fumator devine mai putin deprimat, anxios sau stresat. In plus parca intreaga viata este vazuta cu alti ochi, parca tine mai mult de optimism si de placerea de a vedea cu alti ochi ceea ce cu putin timp in urma era o urma gri in viata ta. Pe cat de banal ai putea crede ca este tine de o imbunatatire a vietii. Pentru ca atunci cand fumezi vei spune ca sa stai pur si simplu in geam si sa inspiri adanc aerul proaspat inseamna o prostie si preferi mai bine sa fumezi o tigara. Pentru ca atunci cand esti fumator ajungi sa iti consumi timp si energie pentru asta insa nu iti dedici mai mult timp tie.

Pe scurt renuntarea la fumat iti aduce o stare psihica mai buna, indiferent daca inainte de a te lasa de fumat erai c el mai pesimist din fire. Un viciu care accentueaza uneori si starile depresive, care te face sa fii mai stresat si cu fiecare pas mai dependent. Inca un motiv in plus sa renunti la tigari; vei face asta?

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *