www.uleielixir.ro

Semințele de dovleac sunt o sursă sigură de antioxidanți, magneziu, acizi grași, zinc, iar prin toate acestea ajută la dezvoltarea sănătății. În componența acestora găsim o abundență de vitamine, acid oleic și linoleic și agenți antiinflamatori. Uleiul din semințe de dovleac este închis la culoare și are un gust de nucă. Contrar așteptărilor, este un ulei foarte cunoscut și utilizat în special în bucătăria siriană. Dacă te gândești la ce anume poți folosi semințele sau uleiul de dovleac, te invit să citești următoarele rânduri.

  • Poate fi gătit

Este un ulei folosit des în salate. În general, uleiul de dovleac presat la rece este adăugat pentru rafinarea unei multitudini de feluri de mâncare. Se utilizează atât pentru aperitive, cât și pentru mâncăruri principale și uneori, chiar și deserturi. Atunci când îl achiziționezi, verifică regiunea din care provine, pentru a te asigura că dovleacul a crescut într-un mediu natural și că nu a fost supus procesării pe cale chimică.

  • Bogat în antioxidanți

Specialiștii consideră că resursele bogate în antioxidanți sunt motivul pentru care dovleacul are un efect pozitiv asupra sănătății oamenilor.

Dintre antioxidanți, cei mai importanți sunt carotenoidele și vitamina E. Din acest motiv, uleiul de dovleac poate reduce substanțial inflamațiile și să îți protejeze organismul împotriva radicalilor liberi. Astfel, este recomandat să consumi alimente bogate în antioxidanți – îți întărește sistemul imunitar.

  • Proprietăți vindecătoare

Dovleacul este una dintre cele mai bogate surse de magneziu. Mai exact, semințele de dovleac. În general, civilizațiile vestice duc lipsă de magneziu deoarece dieta lor nu prezintă alimente care să conțină acest mineral. Magneziul este foarte important pentru organismul nostru deoarece unele reacții chimice pot avea loc doar prin prezența acestuia – control al presiunii sângelui, diminuarea riscului de boli ale inimii, dezvoltarea și menținerea unui sistem osos sănătos.

De altel, dovleacul are abilitatea de a crește nivelul de oxid nitric din organismul tău, fapt care ajută la expansiunea vaselor de sânge. În felul acesta, sângele circulă cu ușurință prin vene, artere și este redus riscul coagulării lui.

  • Ajută în cazul insomniilor

Dacă ai probleme cu somnul, poți încerca să consumi semințe de dovleac înainte să te pui în pat. Acestea prezintă în compoziția lor triptofan, un aminoacid de bază din proteinele naturale. Acest acid provoacă somnolență. Specialiștii consideră că 1 gram de triptofan consumat zilnic ajută să ai un somn relaxant.

Datorită zincului din semințe, triptofanul se transformă în serotonină, și mai departe în melatonină – un hormon secretat care ajută la obținerea unui ciclu de somn regulat. În general, se găsesc de cumpărat la farmacii suplimente pe bază de magneziu, special realizate pentru deficiențe ale somnului.

Semințele de dovleac sunt foarte nutritive. Consumându-le, poți preveni numeroase boli și afecțiuni ale inimii, și ca un plus te vor ajuta chiar să dormi mai bine.

Dacă ești pasionat de gătit, poți face rost de toate aceste proteine și vitamine, consumând ulei de dovleac presat la rece în mâncare. Te invit să intri pe site-ul www.uleielixir.ro și să te informezi legat de produsele oferite.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *