IQ
IQ

Sa spui unuia ca este prost este clar o jignire. Sa crezi ca are o incapacitate de a gandi este clar o judecata de valoare care trebuie sa se bazeze pe ceva concret. De fapt inteligenta umana este si interesanta, mai cu seama pentru ca putem sa o crestem, sa o imbunatatim.

Nu pare deloc ciudat sau iesti din comun sa afli ca in functie de educatia pe care o primesti IQ-ul tau poate fi mai mare. Se crede ca acest lucru aduce o contributie intre 4 si 7 puncte. Ce conteaza din acest punct de vedere? Ca un copil sa fie nu numai educat insa si cel care are un interes pentru lumea extrascolara. Daca se tine cont de educatia sa de orice fel si prin orice fel se ajunge la punctul in care castigul este de partea sa. Pana la urma avem nevoie de educatie, de scoala insa trebuie sa existe si un interes pentru asta.

Daca scoala te aduca clar se pare ca nici dieta nu este de ignorat. Nu de putine ori s-a tot spus faptul ca acizii grasi sunt esentiali pentru dezvoltarea creierului, ca Omega 3 conteaza extrem de mult. Asa ca daca inca de la varste fragede exista se pare o atentie deosebita pentru alimente care contin acesti acizi atunci sunt sanse ca 3 puncte din totalul IQ-ului unei persoane sa fie suplinit de dieta ta.

Sa fii inteligent inseamna de asemenea sa citesti. Si pentru ca vei descoperi lumea altfel, pentru ca se dezvolta vorbirea si asta te ajuta sa te exprimi. Exista elemente ce depind unele de altele asa ca acest punct conteaza si el. Specialistii spun ca se castiga cateva puncte si din acest capitol doar ca ar trebui ca interesul pentru un astfel de domeniu sa fie atins inca din varste fragede; chiar daca copilul nu poate citi parintii sa o faca insa il implice in acest act.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *