Cand ceea ce descrie casa ta este dezordinea atunci nu este o mirare ca esti si stresat. Pentru ca de aici pornesc toate starile tale ce iti strica buna dispozitie. Asta este imaginea amanarii cand de fiecare data iti revine in minte ideea ca nu ai reusit sa faci ceea ce era necesar si planuit de n ori. De asemenea pe cat de banal ti se pare totul pe atat de mult te afecteaza caci uitandu-te in jur iti dai seama ca inca sunt lucruri nerezolvate.

O viata organizata este o viata lipsita de stres intr-o oarecare masura. Desi pentru unii asta este moartea pasiunii avem nevoie de o  oarecare rutina cu care sa ne obisnuim. Cateva sfaturi care sa te ajute sa fii mai organizat:

  • Decizii rapide. Asta va fi in conflict la un moment dat cu ceea ce in unele cazuri se necesita. Cu toate acestea ai nevoie de o rapiditate in gandire care sa iti sorteze lucrurile. Cumperi ceva nou in casa si te gandesti unde sa il pui. Pana sa faci asta mai bine asa si il lasi la voia intamplarii. Gandeste rapid si aseaza totul acolo unde ar trebui; iti vei usura munca mai tarziu.
  • To do list. Nimic mai organizat decat sa pui accent pe ce e negru pe alb scris. Asta te va ajuta si sa retii cele necesare de facut si sa ai o ordine de prioritati, alocand timp suficient pentru fiecare in parte in decursul unei zile.
  • Nu merge si asa, stabileste prioritati. Delasarea este una din greselile care te fac sa ajungi un punctul in care ai o dezordine generala. Daca tii la tine si la ceea ce trebuie sa faci, punctual, nu va merge si asa.

Pe cat de satisfacator este sa te simti bine si sa vezi in jurul tau ca toate sunt aranjate pe atat de mult te ajuta asta si cand vine vorba de stresul pe care il resimti in fiecare zi.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *