Pe coasta Japoniei se afla un lant de insulite, numite insulele Izu, unde locuitorii nu au noroc nostru de a respira oxigen, dioxid de carbon, nitrogen si alte substante chimice; nu, pe langa aceste substante, acestia respira cantitati imense de sulfur, care, dupa cum sa va dati seama, nu e un lucru tocmai sanatos.

Din cauza activitatii vulcanilor, aerul e plin de sulfur „delicios”, avand cea mai mare concentrare a gazului de pe intreaga planeta. E ok, totusi, pentru ca nu locuieste nimeni acolo, nu? Gresit. Insula are in continuare un numar al populatiei asemanator cu cel de dinaintea inceperii activitatii vulcanice, iar fiindca vulcanul nu-si inceteaza activitatea acum traiesc zi si noapte cu o masca de gaz pe fata sau in apropierea lor. In mijloc de noapte, sirenele anunta ca nivelul de gaz a atins – din nou – un nivel critic. Oamenii isi traiesc intreaga viata astfel.

Nu e totul rau, insa – locuitorii sunt platiti sa stea acolo de catre oamenii de stiinta. Suma nu este mare, insa cercetatorii vor sa vada ce se intampla cu corpul uman in aceste conditii.

De asemenea, insula aduce vag cu forma capului unei femei, si daca am invatat ceva din „King Kong”, „Zece negri mititei” si episoade din „Scooby Doo”, insulele care au forma altor lucruri nu sunt de bun augur. Apropo de teroare, insula se afla in locul unde se intalnesc trei placi tectonice.

 

 

 

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *