Cafeaua este varianta clasica pentru a evita oboseala sau chiar pentru a o „trata” de moment. Cafeaua este ritualul de dimineata care ne energizeaza. Si ajuta organismul de asemenea. Insa exista si parti mai putin placute. Pentru cei care au probleme cu tensiunea o cafea va face ca inima sa o ia la fuga deci este de evitat. Iti ingalbesneste dintii si daca nu era de ajuns poti deveni dependent de ea.

Unii greu isi imagineaza viata fara cafea mai ales ca au nevoie de sursa de energie. Iata asadar inlocuitori pentru cafea care sa actioneze la fel de bine:

  • Ceaiul verde. Iti ajuta organismul sa fie energizat, ajuta si digestia si de multe ori se ia in calcul ca si terapie pentru cure de detoxifiere. Teina din acest tip de ceai actioneaza ca si cofeina astfel ca te vei simti la fel de energic/a ca si cand ai servi cafeaua. Totusi nu uita de detalii, de nevoia de a stii sigur ca este ceai verde natural si nu contrafacut.
  • Iarba de grau ca si suc de dimineata. O varianta mai mult adoptata de cei care merg pe stilul de viata si alimentatie de tip raw vegan. Cu toate acestea este un suc natural cu numeroase beneficii. Nu mai putin de 92 de minerale se ascund in aceasta bautura. Desi in Romania inca nu exista un grad mare de popularitate astfel de sucuri se gasesc pe piata gata preparate.
  • Clasica apa cu lamaie. Cel putin pentru cafeaua de dupa masa pe care o sorbi cu placere apa cu lamaia te poate ajuta in egala masura. Nu va fi acel boom de energie insa te hidrateaza, ajuta la eliminarea toxinelor deci totul spre bine.

Cafeau se poate inlocui de fapt cu orice tip de ceai. Sau aproape orice tip de vreme ce cel de tei te poate calma usor prea mult, devenind mai lenesa de fapt.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *