Servim inghetata mai ales pe timp de vara. Si mereu ne confruntam cu aceeasi problema: se topeste si ne murdareste. Cine nu a vazut un chip de copil murdar de inghetata inseamna ca nu a trait pana acum. Trebuie sa admitem ca este destul de greu sa facem fata unor pete precum acestea. Insa se pare ca pe viitor nici nu va mai trebui sa ne facem griji pentru ca este posibila realizarea unei inghetate care nu se topeste.

Cercetatorii scotieni au descoperit formula perfecta pentru asta, ceea ce face pe viitor sa avem sanse sa fie disponibila la scara larga. Un produs culinar de origine japoneza pare sa fie si secretul din acest punct de vedere, mai exact o proteina din asta. Drept rezultat se pare ca vor fi mai multe sanse ca inghetata cu pricina sa se pastreze solida mai mult timp.

Cu o textura mai ferma, proteina minune pastreaza consistenta inghetatei mai mult timp „inchegata”. Natto este denumirea produsului ce se poate folosi ca si ingredient minune daca se poate spune astfel. Se serveste de regula la micul dejun si ca proprietatati este cel care leaga foarte bine aerul, grasimea si apa din inghetata.

Poate insa sa schimbe gustul? Pentru ca ultimul lucru dorit este acela de a servi o inghetata care rezista mai mult pana cand sa se topeasca insa care are gust ciudat. Ei bine se pare ca nu este o problema din acest punct de vedere. Consistenta omogena se pastreaza, deci totul spre bine.

O astfel de descoperire face ca viitorul sa suna altfel in materie de deserturi precum inghetata. Desi vor mai dura ceva ani pana cand sa fie si pe piata, cu diverse sortimente, se crede ca inghetata clasica nu va mai fi la fel. Se pare ca cel putin din prisma costului nu va mai fi la fel clar. Insa asta nu garanteaza ca nu ne va fi dor de gustul de alta data..

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *