Desi nu este deloc o metoda sanatoasa de a pierde in greutate, infometarea este o metoda destul de des aleasa. Mai cu seama in randul femeile infometarea este cea care le ajuta sa reduca drastic din dimensiuni – poate, poate ajung sa incapa in rochie la un eveniment mult asteptat.

Studiile au demonstrat, inca o data si daca mai era necesar, ce se intampla in cazul in care apelam la infometare. Iata ce se arata ca si reactii pe care nu le vedem:

Primele 6 ore

Este prea devreme sa vedem rezultate negative, intrucat organismul inca dispune de resurse pentru energia pe care o consuma. 45% din glucoza o va folosi creierul, in timp ce restul revine sangelui si a tesaturilor. Insa la scurt timp intervine si ceea ce tine de foame, un prim semn de alarmare.

La 72 de ore

Dupa un interval atat de mare de timp deja organismul nu mai consuma resurse externe pentru ca nu mai dispune de acestea. In schimb, isi consuma propriile rezerve si intra in faza de ardere a grasimilor. De asemenea, se inregistreaza o modificare si in functiile cognitive din aceasta pricina.

Musculatura are si ea de suferit, proteinele din tesuturi este consumata ca si rezerva proprie a organismului. Sub o forma sau alta, incearca sa isi gaseasca o solutie. De asemenea, ca si efecte ale infometarii pe termen lung si ce trece de 72 de ore tine si de dereglarile de ciclu pentru a se reduce din consumul de energie.

Dupa o saptamana

Asa cum arata studiile, deja organismul nu mai rezista si apar problemele cardiace pentru ca inima nu mai poate pompa la fel de bine si de mult sange. In lipsa vitaminelor si a mineralelor survine afectarea inimii si a muschilor acesteia.

Dupa 3 saptamani organismul cedeaza. Desi expertii spun ca va conta extrem de mult de musculatura si de hidratarea fiecaruia in parte, infometarea duce oricum la un sfarsit.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *