India se confrunta cu cel mai lung val de caldura din toate timpurile, acesta fiind raspunzator de moartea a mii de oameni. Autoritatile din capitala Indiei, New Delhi, au rugat autoritatile sa trateze victimile caniculei in spitalele de urgenta.

Sute de oameni mor in fiecare an din cauza caldurei in India, in general din patura sociala mai saraca, insa anul acesta canicula nu a tinut cont de faptul daca exista saraci sau bogati. Autoritatile declara ca este dificil sa tina o evidenta a victimelor, deoarece foarte multe dintre acestea provin din mediul sarac, si mor acasa.

Numarul impresionant de victime se explica prin faptul ca valorile temperaturilor se mentin la un nivel foarte ridicat, iar acest val de caldura dureaza mai mult ca de obicei, inregistrandu-se temperaturi record in mai multe orase.

Insa, valul de caldura din India se mai domoleste putin, dupa ce a facut victime de aproape 2000 de oameni. Furtunile si ploile din anumite zone din partea de sud- est a Indiei, a facilitat o domolire caldurii. Caldura insuportabila este de asteptat sa isi continue „gestul” in alte state, cum ar fi state ca Telangana si Andhra Pradesh, unde canicula va rezista cel putin inca 24 de ore.

Din cauza caldurii mii de oameni au murit deshidratati sau din cauza infarcturilor. Valorile temperaturilor au inregistrat 40 si chiar 45 grade Celsius. Insa, deparamentul de meteorologie declara ca s-au inregistrat si temperaturi dde 48 de grade Celsius.

Motivul caniculei

Valurile de caldura nu sunt o noutate in India, insa cel din acest an este o cauza a schimbarilor climatice de la nivel mondial. In India sunt intalnite des rafale de aer fierbinte si uscat care usuca regiunea, iar umezeala atmosferica este foarte scazuta. In momentul in care un muson avanseaza, acesta este insotit, la finalul actiunii sale, de un val de caldura uscat.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *