imunitate scazutaimunitate scazuta

Cand imunitatea ta este una scazuta este cert ca vei fi predispus la diverse boli. Ajungi sa te imbolnavesti mai des si mai rau. Insa de vina pare sa fie fiecare obicei pe care il ai si mai mult decat atat ceea ce consumi. Spre exemplu stiai ca prea mult zahar ar putea sa iti cauzeze o cadere? Asta la propriu, cand imunitatea ta este doborata si inlipsa ei orice virus ar putea fi daunator.

Concret, se pare ca in momentele in care consumi zahar, in medie 100 de g, sistemul imunitar este deficitar. Asta pentru ca abilitatea globulelor albe scade, ceea ce face ca dezvoltarea microrganismelor sa fie in floare. Cel mai indicat este sa se evite consumul exagerat de zahar si pentru a se echilbra acest lucru sa se consume alimente bogate in vitamina C, cea care are grija de sistemul imunitar. Asta inseamna in mare parte citrice, fructe de tot soiul.

Si stresul este un mare inamic. Acesta poate la randul sau sa slabeasca imunitatea. Cortizonul este cel care se elibereaza in organism la un nivel exagerat, ceea ce face ca intreaga ta stare sa fie afectata. Mai predispus la boli, la slabit- asa se poate contoriza situatia de acest fel. Asadar, sa combati aceasta problema inseamna sa combati stresul. Poti face asta si printr-un program echilibrat, prin dieta insa si miscarea este importanta. Ca urmare a efortului fizic se pare ca se echilibreaza secretia de hormoni ai starii de bine asadar pana si scurtele plimbari sunt de asa natura eficiente cat sa te faca sa reduci din stres. Si mai simplu pare sa fie cand simti ca faci atacuri de panica, cand nivelul de adrenalina este unul foarte mare. Exercitiile de respiratie sunt eficiente in acest caz, cu concentrare maxima pentru modul in care inspiri si expiri.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *