Romanii interesati sa mearga in Italia obisnuiesc sa foloseasca hartile de pe internet pentru a se ghida. Nu toata lumea are GPS asa ca multi au nevoie de o harta detaliata a Italiei.

Harta Politica a Italiei
Harta Politica a Italiei
Harta Politica prezinta principalele orase din Italia, indeosebi cele mai mari, de asemenea este creata asa incat tarile vecine sa fie vizibile pentru o localizare eficace.

Incepem cu Harta Italiei, zona nordica.
Harta nord Italia
In zona aceasta, ca si nod rutier si feroviar este cu siguranta Milano.
Daca traseul urmat este din Slovenia catre sudul Italiei, se urmeaza traseul Ljublijana (capitala Sloveniei) catre Bologna, oras din centrul Italiei. De asemenea, daca veniti din Austria, din zona Innsbruck, se urmeaza traseul catre Verona si apoi catre celelalte orase.

trasee catre Italia

De la Milano, orasul cel mai mare din nordul Italiei, sunt aproximativ 580 Km pana la Roma, capitala Italiei. Pentru a ajunge la Roma de la Milano trebuie sa parcurgeti orasele: Piacenza, Parma, Bologna, Firenze, prin majoritatea veti merge pe soseaua de centura.

Harta Milano - Roma

Roma, se afla chiar in centrul Italiei, pe partea estica a tarii, la mai putin de 40 km de Fiumicino, orasul port de la Marea Tireniana.

Plecand din centrul Italiei catre sud (talpa Italiei), din Roma, mergem catre Napoli, avand o singura autostrata pe prin aceasta parte vestica a Italiei, de la Napoli putem urma traseul catre Messina, oras ce se afla chiar in varful Italiei (al ciubotei). Messina este orasul cel mai apropiat de insula Sicilia, pe aici se face trecerea catre Sicilia.

Harta Sudul Italiei

Pe partea estica a Italiei, plecand din orasul Pescara, oras paralel cu Roma, catre calcaiul tarii, adica catre sud-estul Italiei, trecem prin orase ca Foggia, Bari sau Brindisi pentru a ajunge la Lecce, unul dintre cele mai mari orase din sud-estul Italiei.

Harta Sud-Estul Italiei

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *