Cu siguranta fiecare dintre noi ajunge la un moment dat in punctul in care trebuie sa conceapa un CV pentru candidarea la un post de munca. Angajatorii din zilele noastre cauta ca CV-urile pe care le primesc in fiecare zi in vederea aplicarii pentru un anumite job, sa fie cat mai corecte din punct de vedere gramatical, informatiile sa fie foarte bine organizate pe categorii, dar sa fie si usor de parcurs in functie de experienta si abilitatile pe care le detine fiecare dintre doritori.

Cele sase secunde

Daca noi credem si sustinem cu vehementa ca atunci cand se uita peste CV-urile primite, angajatorii acorda un timp destul de mare acestora, este timpul sa ne schimbam parerea, pentru ca de fapt acestia nu acorda mai mult de sase secunde de atentie fiecarui CV in parte. Asadar, in cazul in care doresti sa aplici pentru o anumita functie, trebuie sa iei in considerare faptul de a-ti organiza CV-ul intr-un mod cat mai eficient si usor de parcurs, pentru a fi sigur ca vei fi luat in vizor.

Fara greseli

Daca faci pana si o singura greseala de gramatica sau de ortografie in completarea indormatiilor din CV-ul tau, atunci cu siguranta imediat vei fi depistat si catalogat ca un candidat nu foarte bun de luat in considerare pentru postul pentru care ai aplicat. Uneori si cele mai mici greseli de tehnoredactare a unui CV ies cu siguranta mult mai tare in evidenta decat unele abilitati si competente sau decat experienta pe care o detii in domeniu.

Aplici la nimereala

Atunci cand esti disperat si in cautare urgenta de loc de munca, ajungi sa si gafezi aplicand din greseala sau cu voita intentie pentru unele joburi cu care nu ai nici in asa nici in maneca, dar doar de dragul de a fi bagat in seama si chemat la interviu. Insa tocmai aceasta graba a ta si tocmai faptul ca aplici la nimereala pentru un job pentru care nu ai pregatire, te poate descalifica in ochii angajatorilor.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *