Insula Rhodos

Grecia se afla momentan intr-un adevarat colaps economic. Protestele zilnice schimba contrastul turismului ce alta data era vazut cu cei mai buni ochi de catre majoritatea europenilor.
Cele mai mari proteste sunt cu siguranta la Atena. De cele mai multe ori protestele escaladeaza si ajung sa fie adevarate lupte de strada, tocmai de asta, turistul de rand european fuge cat vede cu ochii cand aude de un sejur in Grecia.

Totusi, chiar daca economia lor este la pamant si grecii protesteaza zilnic, zona litoralului este chiar bine vazuta de unele agentii de turism, chiar si de catre turisti.

Intr-un mic experiment facut de catre agentiile de turism reiese ca multi turisti nu prea sunt interesati de catre protestele care au loc la Atena atata timp cat ei isi pot petrece vacanta in liniste in zona litoralului. Intradevar, foarte multi turisti, in special cei din partea vestica a Europei nici macar nu vor sa mai auda de Grecia, fiind cu adevarat inspaimantati de catre cele mai mici proteste.

Destinatii unde nu exista proteste si probleme care sa afecteze turistii:

1. Insula Corfu. Este una dintre cele mai vechi insule grecesti si este predominata de catre foarte multe influente de culturi, aici se gasesc asezanimte grecesti, evreiesti, otomane, venetiene si frantuzesti. Arhitectura e vasta si diversificata, precum si obiceiurile.
Insula Corfu este o insula mai scumpa fata de celalte mici insulite din zona Greciei deoarece este vazuta bine de catre englezi si nemti. Ei sunt cei mai mari vizitatori ai acestei insule, lucru care afecteaza pretul.
Insula Corfu

2. Insula Rhodos si Prassonissi. Cum va spuneam, insulele nu sunt afectate de catre proteste, astfel, Insula Rhodos ce se afla la marea Egee in Vest si Marea Mediterana in est, este una dintre cele mai indepartate insule grecesti.
Am scris si despre Prassonissi pentru ca este o insulita mai mica aflata in sudul Rhodosului. Are plaje frumoase si lungi, fara valuri mari, cu o mare linistita.
De stiut faptul ca in insula Prassonissi magazinele si buticurile au produse doar la suprapret.
Insula Rhodos

Statiunile din sud-vestul Greciei sunt cele mai „aparate” de catre proteste si alte probleme ale Greciei. Aici aleg cei mai multi europeni sa-si faca vacantele in vara anului 2012. E recomandat sa driblati zona marilor orase daca mergeti in Grecia, proteste sunt la tot pasul si ele se afla cel mai des in centrul marilor orase.

Ofertele din anul 2012 pentru Grecia:

Trecand peste preturile anului 2012, Grecia se prezinta cel mai bine ca si preturi. E si normal fiind o destinatie care se afla in mari probleme cu economia si cu populatia. Preturile pe sejur pornesc de la 70E cu autocarul in una dintre insulele mentionate mai sus, si ajung pana la 300Euro pentru plecari cu avionul din Bucuresti.

Spre exemplu la EuropaTravel un sejur all inclusive la un hotel de 4 stele in statiunea Moraitika costa 275 Euro, deci ieftin comparativ cu alte statiuni ale Europei.

Pentru o relaxare totala puteti alege croaziera America, dar va recomand si excursii Disneyland.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *