grapefruit

Apartine familiei citricelor, prin urmare fructul este foarte bogat in vitamina C. Este un rezultat al combinarii naturale intre portocale si pomelo. Marimea a preluat-o de la cel din urma, iar interiorul de la portocala.

Conform expertilor, fructul contine vitamina C, vitamina A, vitamina B5, calciu, fibre dietetice. Nivelul caloric nu este unul foarte ridicat, aproximativ 36 de calorii contine un grapefruit de dimensiune medie. De asemenea aceste fructe mai contin si antioxidanti si fitochimicale. Printre beneficiile notabile pentru sanatate se numara:

  • Mentine o piele sanatoasa. Continutul de antioxidanti ajuta la mentinerea sanatatii pielii. Grapefruit-ul poate fi de ajutor si in tratamentul acneei si cosurilor care sunt cauzate de infectii bacteriene.
  • Lupta cu semnele imbatranirii premature. Contine un procentaj mare de poliamina. In studii realizate pe animale s-a dovedit ca acest compus joaca un rol crucial in reducerea efectelor procesului imbatranirii.
  • Ajutor pentru slabit. Atat consumat sub forma bruta, cat si ca suc sau alte derivate, grapefruit-ul contribuie mult la reducerea grasimii si acumularilor acesteia in corp.
  • Intareste sistemul imunitar. Consumul regulat al acestui fruct ajuta foarte mult la stimularea si intarirea sistemului imunitar. In acest fel corpul reuseste sa lupte mai bine cu infectiile si ramane protejat impotriva racelilor comune, febrei si gripei.
  • Regleaza sistemul digestiv. Un alt beneficiu al consumului de grapefruit este cel ca promoveaza functionarea eficienta a sistemului digestiv. Fibrele prezente in fruct previn constipatia si regleaza tranzitul intestinal.
  • Usureaza starea de oboseala. Un pahar cu suc de grapefruit poate fi absolut revigorant pentru o persoana ce sufera de stare de oboseala.

Cu toate aceste beneficii, mai trebuie cunoscut un fapt: consumul in exces nu este benefic, exact la fel ca orice alt exces de altfel. Studiile arata ca anumiti compusi prezenti in fruct inhiba activitatile unor enzime specifice, aceasta cauzand in consecinta o amplificare a actiunii anumitor medicamente. Efectul este unul similar al unei supradoze. Tinand cont de acest fapt, cei care sunt sub tratament trebuie sa consulte si parerea unui medic specialist inainte de a introduce in dieta zilnica grapefruit-ul.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *