cric tip crocodil

Indiferent de tipul de masina pe care il posezi si de care te folosesti aproape zilnic, este critic a detine un cric in portbagajul masinii tale pentru situatiile in care vei avea nevoie de asa ceva. Este o scula auto absolut necesara oricarui sofer si nu poti pleca la drum fara asa ceva. In situatiile critice foloseste un cric tip crocodil, un cric pneumatic sau unul hidraulic.

In mod asemenator, asa cum nu ar trebui sa lipseasca nici din trusa de scule sau mai bine zis din uneltele auto pe care ar trebui sa le ai mereu la dispozitie in portbagaj, un asemenea tip de cric nu lipseste nici din dotarea unui service auto, a unei vulcanizari sau a unui atelier de intretinere auto. De vei alege un cric de buna calitate, iti poti garanta singur ajutorul de baza atunci cand esti intr-o situatie de urgenta si ai nevoie de un instrument auto potrivit situatiei in care te afli.

Un cric auto se poate utiliza numai in cazul in care autovehiculul este parcat, cu frana de mana trasa, cu motorul oprit si cu rotile blocate cu ajutorul altor dispozitive speciale ce au acest rol. Foloseste un cric tip crocodil doar in cazul in care iti doresti sa inlocuiesti rotile autovehiculului si nu pentru efectuarea de reparatii dedesubtul masinii in cauza. De asemenea, un cric de tip crocodil vine in mai multe variante si poate suporta mai multe tonaje. Asadar, foloseste cricul in cauza in mod adecvat si nu depasi greutatea maxima admisa de modelul in cauza.

Un cric de asemenea gen va fi utilizat doar  pe suprafete orizontale si rigide. Daca un asemenea gen de cric va fi asezat si utilizat pe altfel de gen de suprafete, se poate intampla ca respectivele suprafete sa ii ofere instabilitate si o posibila alunecare a incarcaturii de pe suportul propriu-zis. Modelul de cricuri de tip crocodil face parte dintre produsele profesionale de ridicat autoturismul si poate fi utilizat in cadrul acestora, a dubelor si mircobuzelor pentru pasageri sau de marfa, in functie de model si de greutatea pe care o poate sustine.

Cel mai adesea un asemenea model de cric tip crocodil pentru tonaj mare poate fi regasit intr-un service sau intr-o vulcanizare, dar un gen de cric de tip crocodil pentru tonaj mai mic poate fi regasit in magazinele online si fizice special creat si facut sa sustina autoturisme de tonaj obisnuit si nu este deloc indicat sa lipseasca din portbagajul masinii vreunui conducator auto.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *