Categorii
Tech

Filipine le ureaza „bun venit!” celor de la Apple

Produsele Apple vor fi realizate, in curand, in Filipine, iar China este de asteptat sa transfere aproximativ 8000 de locuri de munca in aceasta tara in primul trimestru al anului viitor. Apple a declarat ca Foxconn Technology, compania producatoare a presat transferul in una din fabricile sale din Asia de sud- est. Compania Apple a declarat ca oamenii filipinezi sunt oameni foarte harnici. CEO-ul Apple, Tim Cook a spus ca au ales Republica Filipineza sa fie noul producator al unor componente vitale ale iPhone-urilor si iPads-urilor, dar si a altor produse, care au alta utilizare.

Cook sustine ca au primit o multime de feedback-uri pozitive despre filipinezii care lucreaza in fabricile din Filipine si din strainatate. Acestia sunt foarte increzatori ca vor produce produse de inalta calitate marca Apple.

Directorul Apple pentru produsele fabricate, Jorge McDough, a spus ca noua cladire Apple se va afla in Batangas. Constructia cladirii a inceput in aprilie 2015 si este de asteptat ca lucrarile sa fie finalizate in luna noiembrie a acestui an. De asemenea, acestia vor face publice anunturile cu privire la angajare abia dupa ce cladirea va fi terminata.

Foxconn detine 13 fabrici in Republica Populara Chineza, avnd cea mai mare fabrica in Longhua, Shenzen. Compania detine fabrici si in alte parti ale Asiei, cum ar fi Japonia, dar si in America de Sud- in Brazilia. In anul 2009 Apple s-a aflat in mijlocul unor discutii controversate, pe motivul ca muncitorii lucreaza in conditii de munca nesigure.

Foxconn a declarat ca lucratorii filipinezi for fi tratati in cele mai bune conditii, iar guvernul din Filipine sustine ca are o reputatie excelenta in ceea ce priveste protejarea drepturilor muncitorilor.

Daca ar fi sa calculam pe componente, Apple nu ar avea produse atat de scumpe, insa datorita costurile de marketing si de trannsport, Apple face un profit de invidiat datorita dispozitivelor sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *