Categorii
Diverse General

Filiala noua de Facebook in China

Dupa ce in anii trecuti, Facebook a incercat sa patrunda pe piata chineza, insa fara mare succes, acestia au spus ca anul viitor au in plan sa deschida un nou birou de vanzari in China. Facebook este una din marile companii americane care este cenzurata in China, utilizatorii de internet din aceasta tara neavand acces la reteau sociala. Bine cunoscuta retea sociala nu este singura companie care nu este accesibila pe internet pentru publicul chinez. Google, LinkedIn si Twitter se numara pe lista site-urilor banate.

Chiar si asa Facebook nu se lasa descurajata, si doreste sa mai incerce o data sa cucereasca piata chineza. Acestia au deja un birou in China, in Hong Kong, unde colaboreaza cu companii chineze care isi doresc sa isi extinda serviciile pe plan international, Facebook oferindu-le servicii de publicitate, prin intermediul retelei sociale. Companiile care au colaborat cu acestia par a se descurca destul de bine, Facebook oferind un suport destul de important pentru companiile locale. Chiar si asa Facebook nu este bine vazut de oficialitatile chineze.

Daca Facebook ar reusi sa acapareze piata chineza, ar reprezenta un mare succes pentru companie. Pe piata din Asia Facebook a inregistrat niste cifre destul de impresionante. Sunt mai bine de 390 de milioane de utilizatori activi in Asia in fiecare luna. Chiar daca numarul acestora este unul foarte mare, Facebook a inregistrat castiguri de doar 0.93 de dolari pe cap de locuitor in Asia. Cifra este una mult mai mare pe conitinetul American, in Statele Unite ale Americii si in Canada castigurile realizate de Facebook de ridica la 5.85 dolari pentru fiecare utilizator. In privinta continentului european castigurile sunt mai mici fata de cele de peste ocean, chiar si asa, in Europa Facebook a inregistrat in luna martie a acestui an castiguri de 2,44 dolari pentru fiecare utilizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *