Facebookul a aparut inca din 2005 daca nu ma insel, bine la vremea aia era abia o retea pentru studentii unui campus. In 2008, cand mi-am facut eu cont, trageai cu tunul pe el, eram eu, cativa straini, si alti utilizatori romani care nu stiau pentru ce se afla acolo. Nu stiam cat de ratat e facebookul si cat de ratat va deveni, dar mi-am facut cont ca sa fiu printre primii care are.

Toate site-urile din intreaga lume foloseste acum facebook like box, e cam lege. Daca nu ai in sidebar boxul ala mare de 300×200 cu Like ori nu esti site actualizat, ori nu tii la vizitatorii tai.

Intotdeauna m-am intrebat la ce ajuta, pentru ca utilizatorii de pe facebook care dau like in general au vreo 300 de pagini laicuite, deci foarte rar sa vada un post ce l-ai postat tu pe facebook, poate doar daca ai vreo 30.000 de likeuri sa ai sansa sa mai castigi vizitatori de pe facebook.

Apoi, blogurile ce au like box, nu le inteleg. La ce m-ar ajuta acel like box cand pot pune pagina de profil la care sa scriu „adauga-ma la prieteni”, e cam acelasi lucru, fie ca mi-ai dat like, fie ca-mi esti prieten, daca vrei tot vezi ceea ce am mai postat pe facebook si revii pe blog.

Butonul de „donate” din nou mi se pare cam nefiresc. Bine, suntem nascuti in Romania si avem nevoie de lastari, dar nu suntem nici handicapati, nici sinistrati si nici foarte saraci, si deodata ce avem blog, e logic ca avem internet, si internetul costa. Nu stiu daca cineva a donat vreodata pe un blog normal macar 5E, eu cred ca nu. Eu donez prin paypal, dar nu la blogurile celor satuli si cu firmituri in barba, ci la unele cazuri de leucemie.

Avand un blog in engleza, si promovand chestii folositoare, cu siguranta un buton de donate ar aduce bani. Strainii mai scapa cate 1-2 dolarei si pentru ca i-ai ajutat cu cine stie ce informatii. De fapt, cam asa arata blogurile in limba engleza. Nu sunt doar povestioare despre ei si cu ei, ci mai sunt si informatii, iar cel mai des bloggeri straini sunt la curent cu tot ce inseamna programare, hacking, media, internet si alte cele. Deobicei pe blogurile englezesti gasesti tutorialele alea de php, css sau de SQLinjection cand le cauti. La noi daca gasesti un blog personal cu astfel de informatii e de printuit si de postat in tot orasul.

De Parker

Un comentariu la „Facebook like box si butonul „de donate””
  1. […] bună zi să mă văd cu PageRank 4-5 şi să fac o căruţă de bani, doar aşa să îl aprob pe Parker şi să-i dau dreptate că blog-ul l-am făcut pentru bani, dar nu este aşa. Mai ştii bă Parkere […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *