Categorii
Internet si media

Facebook lanseaza propriul motor de cautare

Facebook motor de cautareFacebook vrea sa se bata cu Google de la egal la egal si in cautari si rezultate. Astfel compania Facebook a „cumparat” o duzina de ingineri care sa creeze un proiect ambitios cica: un motor de cautare care va fi gandit si regandit de la A la Z asa incat sa ofere utilizatorului ceea ce e mai bun.

Scopul lor este de a oferi utilizatorilor informatii postate in reteaua de socializare gen: update-uri de statusuri, filmulete, articole (nu prea face nimeni asa ceva pe FB) si alte chestii asemanatoare.

Sa presupunem ca o sa cauti pe motorul de cautare de la Facebook: ciorba de vita, ei bine vei gasi vreo 30 de statusuri ale unor copii care iti vor spune ca au mancat sau au preparat ciorba de vita in ziua X. Sigur, nu iti vor veni toate statusurile astea, ci doar cele ce au like, asta s-ar parea ca ar fi marea lor inginerie.

Tipul care a declarat asta a spus ca astfel doreste Facebook sa prinda si ei suprematie pe piata cautarilor unde Google e arhiboss. S-au gandit si ei ca daca ideea lor de Facebook a fost copiata de Google cu Google+, ar merge sa copie si ei motorul de cautare google.

Specialistii in tehnologie spun ca noul motor de cautare ar putea da randament mai bun decat Google. Nimic mai gresit. Specialistii interogati sunt angajati prosti de la Facebook care sunt pusi sa spuna asemenea tampenii. Un motor de cautare precum Facebook doreste sa-l conceapa e mai prost decat motorul de cautare Google in anii 2000.

Sa presupunem ca vei cauta o stire standard de duzina zilnica care are impact puternic asupra copiilor de sub 16 ani. Acestia cu siguranta vor avea statusuri cu acesta stire de duzina in care se vor plange sau vor povesti 2-3 lucruri in cateva cuvinte, jumatate gresite si prost scrise gramatical. Ar fi imposibil sa poti crede o astfel de stire de la un copil de 13 ani, sau imposibil sa crezi toate tampeniile debitate de altii 3000 de copii asemanatori de isteti.

Noul motor de cautare de la Facebook va fi un fel de TPU. Ma astept la ce e mai prost din partea Facebook avand in vedere ca ii suport doar din simplul fapt ca au LikeBox-ul care mai aduce vizitatori.

Un răspuns la “Facebook lanseaza propriul motor de cautare”

Gura pacatosului , adevar graieste : „ii suport doar din simplul fapt ca au LikeBox-ul care mai aduce vizitatori.” :)))

O tampenie , n-au ce face. Cred ca cei de la față de carte sufera de plictiseala , mai rau ca mine :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *