Nevoia de exclusiv bantuie presa romaneasca de cand europa a venit peste noi, cam de prin 2007. Daca inainte internetul nu reprezenta un real interes pentru media, astazi jumatate dintre subiectele de cancan vin de pe meleagurile onlineului.

Facebookul inca de azi-noapte dadea semne ca se misca greu, era asa firav de parca l-ar fi cuprins o gripa si avea stari de ameteala si greturi. Pe la ora 2:30 ma jucam cu vreo cateva servere de prin Germania si Austria, ceilalti ce erau online pe fb si erau din breasla m-au ajutat, unul dintre ei nu prea dorea sa pice gigantul pe motiv ca vrea sa isi intreaca prietenii la „angry birds”, i-am spus ca are timp sa faca tot ce vrea pe facebook dupa ce ne vom duce experimetul la final. Adminii de la facebook dormeau dusi, i-am si sunat si a raspuns unul care ne-a transmis ca putem sa ne facem treaba cat timp ei vor merge pe Google+ sa se distreze un pic cu concurenta.

Pakistanul intra in alerta primul. Utilizatorii de acolo fiind cu un IQ de la decent in sus, au inceput sa trimita mesaje pe Twitter. Mesajele ca facebook ar fi picat mergeau ca lumina soarelui de la est la vest, europa era inca cu puchini la ochi cand a prins facebookul in stand by. Cei ce sorbeau cafeaua de dimineata impreuna cu ‘gigantul’ mai ca au facut infarct. Si-au revenit dupa aproximativ o ora, cand prietenulor lor revenise in forta.

Google avea sa pice in decembrie 31, 2011. Nimeni nu dadea mare atentie, chiar daca nu mai aveai unde sa cauti contentul bun, nimeni nu plangea dupa el si stirea mai ca a trecut neobservata. Facebook pica o ora, deja omenirea intra in haos, un fel de sfarsitul lumii.

Ziarele din Romania zbierau inca de la prima ora ca facebook ar fi avut o eroare si ar fi fost inaccesibil, jurnalistii prosti inca mai credeau ca anonymous a facut atacul, comentatorii trecuti de 30 ani latrau ca CIA ar fi accesat facebook sa-i afle secretele, altii mai sceptici stiau sigur ca mafia rusa a fost implicata. Tinerii deja isi schimbau parolele facebook de frica ca ar fi vrut cineva sa le fure.

Asa s-a incheiat o zi care putea semna „sfarsitul” facebook.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *