Vedem in filme si auzim povesti despre asta insa nimeni nu confirma ce se intampla in trecerea de dincolo. Nu ne dorim sa experimentam ce-i drept insa exista acel tunel ce te poarta dintr-o dimensiune in alta? Exista acea luminita ce te duce spre rai sau nu? Marturisirile celor care au trecut prin moarte clinica arata ca exista o viata de dinc0lo si mai mult decat atat ca sufletele pot rataci intr-o alta dimensiune pentru o vreme.

Ce spun cercetatorii despre asta? Pentru ca a devenit un subiect din ce in ce mai discutat cercetatorii vin cu propriile variante. In primul rand, acel tunel despre care multi spun ca exista, ca in pragul mortii il regasesti ca o poarta ce te transpune in viata de dincolo are o explicatie. De vina ar fi o senzatie datorata lipsei de irigare sanguina a globului ocular. Cu alte cuvinte pierderea vederii periferice si astfel producerea unei lumini in centrul ochiului ne face sa credem ca avem in fata noastra un tunel si acea lumina spre care ne indreptam.

Exista insa si mai multe marturisiri despre ce se intampla in drumul spre viata de dupa moarte. Unii spun ca au simtim cum pluteau si isi puteau vedea propriul corp inert insa sufletul lor era „detasat”. Si in aceasta privinta cercetatorii au o explicatie. Acestia spun ca acea parte a creierului responsabila cu echilibrul isi pierde oxigenarea corecta de unde si o senzatie de plutire si de „deconectare” cu propriul corp.

Adevarat sau nu poate ca nu vom sti niciodata ce s-a intamplat de fapt. Scepticii vor spune ca tine de o senzatie de visare in cazul celor care dupa o perioada de moarte clinica revin la viata. Altii cred cu tarie ca dincolo de moartea trupeasca din aceasta dimensiune exista si o alta forma de viata ce continua. Sufletele sunt nemuritoare pana la urma….

 

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *