De departe, scolile tehnologice sunt o rusine pentru educatie. Doar 33,9 % dintre elevii acestor unitati de invatamant au luat, cu chiu cu vai, note de trecere – desi au avut subiecte mai usoare decat cei din invatamantul teoretic.

Oricat ar suna de trist, sunt foarte multe licee cu rata de promovabilitate zero, semn ca in ultimii 4 ani absolventii au avut cu totul alte preocupari. Am putea spune, totusi, ca cei de la scolile tehnice macar au invatat o meserie. Dar si asta … ramane de vazut.
A fost un dezastru cand s-au afisat rezultatele la scolile tehnologice. De exemplu, numai in Maramures, in 7 astfel de unitati de invatamant, niciun elev nu a luat bacalaureatul. In schimb la liceul cu profil agricol Band din Mures, putem vorbi despre un real progres. Anul acesta, o eleva a izbandit!

Gheorghe Cret, directorul Liceului Tehnologic Band: „S-au inscris la bac 10 absolventi si, dupa cum vedeti si dumneavoastra, 1 din cei 10 a luat. Speranta a fost ea, restul …”

Notele de 2 si 3 au incarcat listele. Constienti probabil de asta, multi nici macar nu s-au sinchisit sa vada rezultatele. Si-au trimis parintii ca sa se faca de rusine in locul lor.

Candidata picata: „…am picat la biologie, cu 4.65. Problema e ca am invatat la toate.”
Uluitor este ca, desi n-au niciun viitor, absolventii fara drag de carte sunt relaxati si abia asteapta sa plece intr-o binemeritata vacanta. Altii vin in schimb cu promisiuni ferme.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *