Momentele de epuizare psihica si fizica iti pot fi cei mai mari inamici. Nu numai starea in sine cand asta inseamna sa nu mai poti sa te concentrezi este ceea ce te da peste cap insa conteaza extrem de mult modul in care inca mai faci fata unor situatii. Se intampla oricui la un moment dat insa ce nu stiu sau nu tin cont unii se refera la restrictii menite sa te fereasca de dezastre.

Cand esti prea obosit ti-ai dori sa stai departe de:

  • Decizii. Fie ca este vorba de semnarea unui contract de colaborare, fie ca este vorba de necesarul unui formular mai bine eviti sa semnezi acte oficiale. Si asta pentru ca vei avea tendinta de a semna rapid cat sa scapi mai repede de situatie. Insa la pachet cu orice decizie vine si o serie de urmari si nu de fiecare data dintre cele mai bune. Asa ca trebuie sa analizezi o situatie in cele mai mici amanunte si graba nu este deloc favorabila.
  • Sofat. Face parte din clasa de aspecte care ar puteas sa iti dauneze de vreme ce oboseala te face sa iti reduci capacitatea de a te concentra. O fractiune de secunda poate fi fatala si nu tine de distanta sau de tipul de drum. Pentru a intelege cat de grav este cand conduci sub efect de oboseala compara totul cu riscul pe care il ai cand esti beat.
  • Cumparaturi. Desi aici singurul risc este acela de a pierde din finante in mod inutil nu este totusi o idee buna sa mergi la cumparaturi cand esti obosit si nu poti gandi concret la ce ai nevoie sa cumperi. Vei cumpara numai de dragul de a face o astfel de activitate.
  • Cearta. Pe fondul oboselii ajungi sa amplifici chiar si cele mai banale situatii si cu siguranta ca nu ti-ai dori asta.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *