Studii despre corpul uman s-au tot facut si cu siguranta ca inca vor mai exista. Si de fiecare data sunt noi si noi lucruri care sa ne surprinda. Din sirul de aspecte despre corpul uman pe care prea putina lume le stie de altfel descopera complexitatea ce caracterizeaza pe fiecare dintre noi:

  1. Ochii sunt cu adevarat spectaculosi si nu in aspect. Spre exemplu daca pamantul ar fi tot plat ai putea sa vezi o lumanare aprinsa chiar si la 30 de mile distanta.
  2. Efectul de indragostit nu este un mit caci concret studiile arata ca in astfel de perioade acei fluturi in stomac, lipsa de somn si bataile rapide ale inimii sunt efecte produse de o serie de hormoni.
  3. Nu poti citi prea repede? Dar ce ai putea spune atunci de abilitatea creierului uman care poate citi pana la 1000 de cuvinte in fiecare minut.
  4. Efectul rusinii asa cum i se mai spune, cand roseata abunda pe obraji se pare ca acelasi lucru se intampla si cu interiorul stomacului.
  5. Impulsurile ce ajung la creier sunt de o viteza extraordinara. Se ajunge de pana la 400 de kilometri la ora si nu este de mirare caci avem nevoie de reactii imediate.
  6. Parul uman, desi pare delicat si fragil, este de fapt de o putere aparte. Asa se face ca acesta poate sa sustina pana la 12 tone.
  7. Caldura din corpul uman produsa doar cat o jumatate de ora poate sa fiarba mai bine de 3 litri de apa.
  8. Oasele sunt pe cat de mici, unele, pe atat de puternice. Imagineaza-ti un os mic cat o cutie de chibrituri ca poate sustine chiar si 9 tone de greutate.
  9. Desi femeile insarcinate au riscuri din varii puncte de vedere cand vine vorba de rezistent acestora in fata bolilor se pare ca au un plus.
  10. Vasele de sange din corp sunt atat de multe si de lungi incat ar putea inconjura pamantul de cel putin 2 ori.

 

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *