Am observat o chestie hazlie si nasoala in acelasi timp. Advertorialele difera ca pret, uneori gasesti sa cumperi advertorial cu 3E, alteori cu 100E. De ce? Pentru ca unii chiar cred ca site-ul lor are un cuvant greu de spus pe internet.

In primul rand, atata timp cat ai un blog personal in care scrii nu poti cere 50E pe un advertorial si de ce:
1. nu esti pe aceeasi nisa cu cel ce vrea advertorialul in niciun caz.

2. chiar daca tu ai PR5, PR6, PR7, oricat, nu are nicio relevanta atata timp cat linkul meu din advertorial va sta pe link.com/pagina-advertorial/ cu siguranta nu va avea PR si nu imi va trimite mie niciun gram.

3. botul google isi da seama cum arata un advetorial si cum arata un articol cu un link relevant in el si mare branza nu te ridica.

4. un link pe wikipedia la ceva relevant face cat 100 de advetoriale pe cele mai bune bloguri din lumea asta (asta doar daca stiti sa linkuiti pe wikipedia fara sa luati ban si fara sa faceti spam nesimtit), chiar daca nu are PR transferabil, un link pe wikipedia e ultra strong, plus ca aduce vizitatori.

5. pe botul motorului de cautare nu il intereseaza ca tu esti bloggerul Gheorghe de succes care esti mare manager.

6. exista mereu alternative mult mai ieftine precum: Fiverr, gasesti oameni ce pentru 5$ iti pun link in locuri bune ce vor aduce beneficii.

Stiu ca nu e bine sa strici piata si sa manglesti lumea ca advertorialele scumpe nu sunt bune, dar acesta este un adevar. Prea multi „ingineri sociali” cu bloguri isi bat cara de oamenii ce si-au deschis afaceri pe internet si au site-uri.

De Parker

6 comentarii la „Despre advertoriale”
 1. Ce zici sa accept 10 oferte pe luna cu 10 euro ? Sau sa prind una singura cu 100 de euro?

  In plus nu sunt atat de multi aia care au oferte asa ca s-ar putea ca la finalul lunii sa am doar 7-8 oferte, pierd timp ca sa le caut (ofertele) scriu 10 articole.

  Asa ca aleg detalasat varianta 2 cand scriu un singur articol, iau aceasi bani sau poate si mai bine, nu umblu blogul de cacaturi cu advertoriale pentru siteuri de anunturi si jocuri online. Deci am numai de castigat.

  Asa ca celor care zic ca ei cumpara cu 10 euro de la altii le urez o zi buna si imi vad de treaba mai departe.

  1. Eu nu ma promovez prin advertoriale. Eu ma folosesc de set-uri si SQLinjection ca sa imi aduc linkuri de pe PR.
   Nu sunt impotriva advertorialelor dar tind sa cred ca unele sunt prea scumpe si chiar nu merita.

    1. Daca eram hacker le dadeam deface site-urilor cu vulnerabilitate, asa doar injectez in header un link care e indexat de catre spyderi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *