Tigari

Te apuci din prostie si curiozitate. Oarecum o forma clasica de a raspunde din randul celor care fumeaza. Este deja de prisos sa spunem cat gresesc daca nu vad cu ochi proprii ce se intampla cu adevarat dincolo de placerea lor vinovata de a trage din tigara.

Iata ce nu ai mai auzit pana acum despre acest subiect:

  1. 25% din productia de tigari este contrafacuta. Si este cu atat mai rau sa fumezi ceea ce nu vine din randul marilor producatori si sa inhalezi ceea ce este si mai daunator.
  2. Se creeaza o obisnuinta. Punctul de plecare a unei mari majoritati tine de perioada in care trec la varsta legala de a putea sa cumpere pe cont propriu tigarile, adica imediat dupa majorat.
  3. Nicotina este si ea un drog insa ultimul care inca se poate cumpara legal.
  4. Tigarile te pot face sa iti schimbi dispozitia. Unii cred ca ii relaxeaza, altii ca ii calmeaza si tot asa. Insa de fapt fiecare in parte are asteptarile proprii si implicit efectele sunt diferite.
  5. Scuza unora este aceea ca nicotina este totusi buna. In trecut se administra chiar si ca medicament. Cu toate acestea nicotina ajunge sa fie mai puternica decat extractia in sine din planta de tutun, acitvandu-se intr-o formula, o reteta a tigarilor.
  6. Tigarile pot include de asemenea si anumite toppinguri, de la cuisoare la lemn dulce si nu numai. Reteta fiecarui producatior in parte este diferita.
  7. Tigarile includ si zahar. Asa ca la fiecare tigara servita se adauga, printre altele, si o doza de zahar in sange. Un lucru rar stiut de cei care sufera de diabet spre exemplu.
  8. Crezi ca fumand tigari light ai mai multe sanse sa nu ajungi un dependent si mai mult decat atat sa fumezi mai putin? Ei bine studiile arata de fapt ca in momentul in care se fumeaza o tigara light tendinta este aceea de a intensifica puterea cu care se trage cu nesat din tigara.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *